Ovidiu Raeţchi, deputat PNL: Bugetul pe 2016 trebuie sa prevadă explicit fonduri pentru ca şcolile sa fie puse în conformitate cu standardele ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi (PNL). FOTO David Muntean
Ovidiu Raeţchi (PNL). FOTO David Muntean

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi susţine că bugetul pe 2016 trebuie să includă acordarea sumelor necesare pentru ca şcolile din România care nu sunt asigurate pentru incendii să poată primi avizele ISU. De asemenea, acesta precizează că această masură trebuie tratată cu prioritate de noul Guvern.

Deputatul PNL a recţionat după ce s-a aflat că 93% din cele aproape 19.000 de şcoli din România nu au autorizaţie de la pompieri. Informaţi a venit chiar premierul interimar Sorin Cîmpeanu, care este în continuare şi ministru al educaţiei.

„Informaţia potrivit căreia majoritatea covârşitoare a şcolilor din România funcţionează fără avizele ISU a căpătat în acest moment o relevanţă critică şi a devenit o urgenţă publică.  Într-un stat european şi responsabil administraţia publică nu se face rugându-te “să fie bine”. Practic, în 93 la sută din şcolile din România, oricând poate avea loc un incendiu cu consecinţe grave“, a afirmat Raţchi. 

În plus, deputatul PNL a punctat faptul că noul Guvern, în frunte cu premierul, trebuie să-şi asume public asemenea măsuri, pentru ca instituţiile învăţământ să poată să facă faţă cel puţin la nivel minimal unor probleme cum sunt incendiile. 

„Nu putem sa rămânem pasivi la această stare de fapt şi, de aceea, solicit ca proiectul de buget pe anul 2016 să cuprindă măsuri în această privinţă în condiţiile în care scolile au nevoie urgentă de investiţii pentru atingerea standardelor de protecţie împotriva incendiilor. Noul premier să îşi asume public acest lucru daca vrea sprijinul nostru. Mai exact, bugetul ar trebui să conţină acordarea unei sume între 3.000 si 10.000 de euro la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, pentru ca acestea sa fie puse în conformitate cu standardele ISU, desi este un calcul complicat acum. Bugetul nu poate trece fără o soluţie la această problemă, ar insemna că ne expunem copiii unor pericole pe care acum le întelegem în mod integral“, a precizat Ovidiu Raeţchi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite