Orban cere majorităţii parlamentare să apeleze la ajutorul experţilor internaţionali: Raportul MCV va fi extrem de critic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. Foto: Inquam
Ludovic Orban. Foto: Inquam

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avertizat că raportul MCV va fi unul "extrem de critic", solicitând, din nou, majorităţii parlamentare să apeleze la ajutorul unor experţi internaţionali în ceea ce priveşte modificarea Codurilor Penale.

Liderul liberal, Ludovic Orban, a vorbit sâmbătă, într-o conferinţă de presă, despre nevoia Parlamentului de a apela la ajutorul experţilor internaţionali privind modificarea Codurilor Penale, precizând că un refuz din partea coaliţiei "nu va face decât să afecteze grav interesele României".

"După toate informaţiile pe care le avem, raportul privind MCV va fi un raport extrem de critic. Solicităm din nou majorităţii guvernamentale să aprobe solicitarea formulată de PNL şi să ia decizia în conducerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, să solicite asistenţa experţilor Comisiei de la Veneţia şi asistenţa experţilor Comisiei Europene în procesul de modificare a Codului Penal, a Codului de Procedură Penală şi de asemenea ale celor trei legi ale justiţiei şi să transpună în practică toate recomandările Comisiei de la Veneţia şi punctele de vedere exprimate de la nivelul partenerilor noştri internaţionali", a precizat Orban la o conferinţă de presă.

Acesta a mai precizat că luni va exista o discuţie în cadrul Biroului Executiv al partidului pentru a stabili cum se vor poziţiona în cazul rezoluţiei privind România ce se va vota săptămâna viitoare în Parlamentul European.

"În ceea ce priveşte rezoluţia din Parlamentul European, luni vom lua o decizie în cadrul Biroului Executiv, cum ne vom poziţiona faţă de această rezoluţie. Readuc aminte că poziţia noastră iniţială a fost aceea de a considera inoportună iniţierea unei rezoluţii referitoare la România, care să ducă la sancţiuni care să afecteze românii. Din păcate, nici măcar existând acest avertisment şi această perspectivă îngrijorătoare pentru România, ca Parlamentul European să adopte o rezoluţie, autorităţile din România, Guvernul, nu au dat nici cel mai mic semnal de dorinţă de cooperare loială sau de intenţie de a ţine cont în vreun fel de poziţiile oficiale exprimate de liderii europeni, de instituţiile europene, de Comisia de la Veneţia, de Grupul Statelor Anticorupţie şi de toţi ceilalţi parteneri ai noştri", a susţinut Orban. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite