UPDATE Şedinţă tensionată la PSD. Dragnea: „Nu luăm în calcul suspendarea preşedintelui“. Dăncilă: Nu demisionez; PSD face miting de proporţie în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă, de multe ori umbra lui Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă, de multe ori umbra lui Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, luni, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, bilanţul guvernării la 100 de zile de la instalarea în funcţie. Viorica Dăncilă a infirmat zvonurile că ar demisiona din funcţie. Cât despre revocarea Laurei Codruţa Kovesi, liderul PSD Liviu Dragnea a spus că nu ia în calcul suspendarea preşedintelui chiar dacă acesta refuză revocarea şefei DNA. PSD va organiza un miting de amploare în luna mai.

UPDATE Liviu Dragnea, după şedinţa CEX: Cea mai importantă decizie pe care am adoptat-o: vom organiza un  miting mare al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale, pentru a nu mai exista niciun echivoc despre abordarea pe care PSD o are pe acest subiect. Doamna Dăncilă a prezentat un bilnaţ al guvernării. Domnul Adrian Dobre şi-a dat demisia din fruntea de purtător de cuvânt al PSD. De asemenea, i-am retras sprijinul politic deputatului Cătălin Rădulescu. 

Va contesta Guvernul al CCR decizia preşedintelui?

Dragnea: Eu ştiu de la doamna premier că îl susţine în totalitate pe ministrul Toader. 

Poate fiu un motiv de suspendare?

Nu. Sub niciun formă nu luăm în calcul ideea de suspendare a preşedintelui. 

Susţineţi proiectul prin care sumele de peste 1.000 de euro trimise din diaspora să fie verificate?

La mine nu a venit niciun proiect. Până nu văd proiectul nu vreau să mă pronunţ. Orice măsură de verificare a fluxurilor financiare este importantă, dar trebuie să fie o abordare cumpătată. 

Va modifica Guvernul Codul Penal prin OUG?

Guvernul nu are în intenţie să modifice Codurile Penale prin OUG, această dezbatere va începe în Parlament. Deci nu. 

Pragul pentru abuzul în serviciu?

Sunt mai mult de 10 variante. Comisia specială pe Justiţiei ar trebuie să facă o dezbatere serioasă şi să vină cu o variantă acceptabilă. 

UPDATE Şedinţa PSD s-a încheiat. 

UPDATE Conducerea PSD a stabilit organizarea unui miting de amploare pentru luna mai, dar încă nu a stabilit şi data. 

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă a infirmat informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar demisiona. “Nu, nici vorbă. Aş fi şi eu curioasă (de unde au apărut informaţiile – n.r.). De la mine nu”, a răspuns premierul Dăncilă.

UPDATE Liviu Dragnea, întrebat, înainte de CEX, dacă Viorica Dăncilă rămâne premier până în 2020: „Da, cel puţin“

UPDATE Surse politice au declarat pentru Adevărul că Liviu Dragnea le-a transmis liderilor din teritoriu că în luna mai va organiza un miting de amploare pentru susţinerea măsurile din programul de guvernare.

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă a discutat separat cu preşedintele Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Parlament, cu puţin timp înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD. 

***

La mai puţin de trei luni de la instalare, premierul Viorica Dăncilă pregăteşte schimbări în Guvern, au declarat surse politice pentru „Adevărul“. Oficial, Viorica Dăncilă spune că nu se pune problema unei remanieri. „Este adevărat că unii (miniştri – n.r.) merg cu viteza întâi, alţii cu a doua. Eu sper că vor recupera din distanţă şi se vor încadra în foaia de parcurs“, a declarat premierul la Antena 3.

Surse social-democrate susţin însă că Viorica Dăncilă a discutat deja cu Liviu Dragnea câteva mutări în Executiv, care vor fi puse în practică până la sfârşitul sesiunii parlamentare, când se va intra oficial în vacanţă. „Sunt vizaţi cel puţin trei miniştri care au avut prestaţii sub aşteptări. Dar, deocamdată, nu e nimic bătut în cuie“, susţin sursele citate.

Cei trei miniştri, potrivit mai multor surse politice, ar fi: Dănuţ Andruşcă (Economie), Valentin Popa ( Educaţie) şi George Ivaşcu ( Cultură).

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă ar vrea să demisioneze din funcţia de prim-ministru şi i-a transmis lui Liviu Dragnea intenţia sa, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate conducerii PSD.

Dăncilă ar vrea să plece din fruntea Guvernului pentru că Liviu Dragnea face presiuni asupra ei să adopte o ordonanţă de urgenţă pe justiţie, în contextul în care liderul PSD se apropie de sentinţa finală în cel de-al doilea dosar penal. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite