O nouă vizită, o nouă gafă. Dăncilă s-a aşezat pe scaunul premierului spaniol. Guvernul a tăiat imaginile din înregistrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit joi cu omologul său spaniol, Pedro Sanchez, la Palatul Moncloa. Reprezentanta Guvernului de la Bucureşti a avut probleme în ceea ce priveşte scaunul pe care să stea, aceasta alegând prima dată locul omologului spaniol.

La întâlnire a existat şi un moment de confuzie, adică în momentul când premierul român s-a aşezat pe scaunul celui spaniol. Acest moment nu apare în imaginile oficiale postate pe pagina de YouTube a Guvernului României, dar poate fi văzut în filmarea agenţiei de ştiri spaniole Atlas, citată de PRO TV..

Nu e pentru prima dată când în înregistrările Guvernului sunt scoase momente jenante. De exemplu, Guvernul a ales să dea un film fără sunet în urma întâlnirii de la Vatican. În schimb, presa italiană a relatat modul cum a glumit Suveranul Pontif cu Viorica Dăncilă şi o parte din exprimările problematice ale premierului. 

 Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită de lucru în Spania, a fost primită de Regele Felipe al VI-lea cu care a discutat despre relaţiile româno-spaniole şi buna integrare a celor peste un milion de români care trăiesc şi muncesc în această ţară. Din perspectiva preluării preşedinţiei României la Consiliul UE, în prima jumătate a anului viitor, s-au discutat aspecte legate de pregătirile şi priorităţile ţării noastre pentru acest mandat.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi seară, de prerezentanţii Guvernului, Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită de lucru în Spania, a fost primită de către Regele Felipe al VI-lea.

”Premierul român şi Majestatea Sa au evocat relaţia privilegiată dintre cele două ţări poziţionate geografic la extremele continentului european. Totodată, au evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor între România şi Regatul Spaniei la nivel politic şi sectorial, cu precădere cel economic, cât şi la nivel uman, în contextul bunei integrări în societatea spaniolă a celor peste un milion de români care trăiesc şi muncesc în această ţară. Prim-ministrul României a menţionat, de asemenea, că Spania este un adevărat model în plan european din punct de vedere al modului de integrare al cetăţenilor, atât la nivel guvernamental, cât şi al societăţii”, au transmis reprezentanţii Guvernului. 

Potrivit acestora, din perspectiva exercitării preşedinţiei României la Consiliul UE în prima jumătate a anului viitor, s-au discutat aspecte legate de pregătirile şi priorităţile ţării noastre pentru acest mandat.

”În context, şeful Executivului  a subliniat oportunitatea aprofundării colaborării dintre România şi Spania cu privire la principalele subiecte aflate pe agenda europeană, pentru a genera, prin eforturi comune, rezultate pozitive pentru Uniunea Europeană, pentru statele membre şi pentru cetăţeni. De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat că obiectivul major al României pentru viitorul Europei este unitatea şi coeziunea proiectului european, ţara noastră dorindu-şi o Europă construită în baza principiilor şi valorilor fundamentale, generatoare de prosperitate, securitate şi stabilitate”, se mai arată în comunicat. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi Majestatea Sa Felipe al VI-lea au discutat, de asemenea, despre subiecte de interes pe agenda politică internaţională.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite