Noii miniştri au depus jurământul. Klaus Iohannis: Remanierea este o mişcare bună; Iohannis, discuţie separată cu Dragnea, Grindeanu şi Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Petrescu Mihai Tudose Rovana Plumb Tudorel Toader - depunere jurământ - 23 feb 2017 / FOTO David Muntean
Alexandru Petrescu Mihai Tudose Rovana Plumb Tudorel Toader - depunere jurământ - 23 feb 2017 / FOTO David Muntean

Tudor Toader, Rovana Plumb, Mihai Tudose şi Alexandru Petrescu, noii miniştri ai Guvernului Grindeanu, au depus jurământul la Palatul Cotroceni. La finalul ceremoniei, şeful statului i-a invitat la o discuţie separată pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Sorin Grindeanu.

UPDATE Klaus Iohannis: Domnule prim-minsitru, iată că după relativ puţin timp ne reîntâlnim pentru prima remaniere guvernamentală. Dar circumstanţele sunt deosebite şi cred că această mişcare este una bună. Domnilor miniştri, vă doresc un mandat bun. Înţeleg această remaniere ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale. În acelaşi timp, am constatat acum că mi-au parvenit de la Parlament două legi: legea de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi mâine şi atunci avem îndeplinite toate condiţiile pentru a trece la normalizarea situaţiei. 

UPDATE Cei patru miniştri au depus jurământul. 

Premierul Sorin Grindeanu a transmis, joi, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru funcţiile de miniştri ai Justiţiei - Tudorel Toader, Economiei - Mihai Tudose, Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat - Alexandru Petrescu şi pentru cea de ministru delegat pentru Fonduri Europene - Rovana Plumb.

”Propunerile au fost făcute în conformitate cu prevederile art. 85 alin. (2) şi art. 106 din Constituţia României, republicată, precum şi cu cele ale art. 7 şi art. 10 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare", potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat, joi, în unanimitate propunerile făcute de conducerea coaliţiei de guvernământ pentru cele patru portofolii.

Alexandru Petrescu a fost mutat de la Ministerul Economiei la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, pe care îl gestiona interimar, după demisia lui Florin Jianu. Portofoliul Economiei a fost preluat de Mihai Tudose care a mai ocupat acest post în ultimul cabinet al lui Victor Ponta, în decembrie 2014 - noiembrie 2015.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite