Nicuşor Dan continuă războiul cu Firea: Azi expiră contractul Primăriei cu groapa e gunoi de la Chiajna. E iresponsabil ca primarul să constate abia azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a criticat-o sâmbătă pe Gabriela Firea pentru faptul că a constatat abia azi că a expirat contractul Primăriei Capitalei cu groapa de gunoi Iridex de la Chiajna. „Gabriela Firea se spala pe maini de problema deseurilor”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan notează că astăzi expiră contractul între Primăria Capitalei şi groapa de gunoi de la Chiajna.

„Gabriela Firea a avut 4 ani să rezolve problema deşeurilor din Bucureşti, nu a făcut nimic, şi aruncă problema sectoarelor, care vor fi obligate să se descurce de pe o zi pe alta. Astăzi, 21 martie, expiră contractul între Primăria Capitalei şi groapa de gunoi Iridex de la Chiajna. În 12 iulie 2020 expiră contractul între Primăria Capitalei şi depozitul Eco Sud de la Vidra”, precizează fostul lider USR.

Acesta o acuză pe Gabriela Firea că în loc să fi prevăzut problema, încearcă acum să paseze mai departe responsabilitatea.

„În loc să fi prevăzut din timp această situaţie şi să găsească o soluţie, Gabriela Firea convoacă un Consiliu General extraordinar pentru 23 martie, care să transfere sectoarelor responsabilitatea de a semna contracte cu gropile de gunoi. Este absolut iresponsabil ca un Primar General să constate AZI că i-a expirat contractul cu groapa de gunoi şi să-i lase pe alţii să se descurce cu situaţia”, a mai adăugat Nicuşor Dan.

Totodată, acesta aminteşte că în contextul în care Bucureştiul nu va reduce candidatea de gunoi până la finalul anului, Comisia Europeană e posibil să lanseze o procedură de infringement.

„Principala preocupare pentru deşeuri în cei 4 ani de mandat ar fi trebuit să fie modificarea sistemului de colectare (prin modificarea contractului cadru cu operatorii de salubritate) pentru ca ponderea colectării selective şi a tratării selective a deşeurilor să fie cât mai mare, astfel încât cantitatea de gunoi care ajunge la groapa de gunoi să fie cât mai mică. Nimic nu s-a întâmplat, iar riscul ca la sfârşitul lui 2020 Comisia Europeană să lanseze o procedură de infringement pentru Bucureşti pe problema deşeurilor (după cea pe calitatea aerului) este foarte mare”, a conchis Nicuşor Dan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite