Nicolicea rescrie geografia ca s-o salveze pe Rovana: Braţul Pavel a dispărut, malul s-a mutat pe partea cealaltă a insulei, deci nu mai există în albia minoră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, preşedintele comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, susţine că acuzaţiile care li se aduc lui Sevil Shhaideh şi Rovanei Plumb nu sunt susţinute legal deoarece, pe de o parte, braţul Pavel nu mai există pentru că s-a colmatat şi, prin urmare, nici insula Belina.

”Deci albia minoră înseamnă între mal şi mal, insula din interior. În momentul în care un curs de apă a dispărut – braţul Pavel – atuncea malul s-a mutat pe partea ailalată a insulei, firesc, deci nu mai există în albia minoră (...) S-a redesenat ceea ce s-a întâmplat la faţa locului, nu geografia, geografia este ştiinţa care se ocupă cu ceea ce se întâmplă acolo. În decursul apelor, să ştiţi şi dumneavoastră, că datorită eroziunii se schimbă şi cursurile de apă, corect? Deci braţul Pavel s-a colmatat, a creat patru lacuri care nu mai au legătură cu Dunărea, nu mai există nico albie a răului (...) Nu mai este apă curgătoare”, a susţinut Eugen Nicolicea la finalul şedinţei comisiei juridice în care a fost respinsă cererea DNA de începere a urmăririi penale a Rovanei Plumb.

Deputatul PSD a mai susţinut că toate acuzaţiile aduse la adresa lui Sevil Shhaideh nu se confirmă şi nu sunt susţinute de nimic legal şi, prin urmare, dacă nu există fapta principală, nu poate să existe un complice, adică nici Rovana Plumb nu ar fi vinovată.

”După transfer, aceste bunuri (Braţul Pavel şi Insula Belina – n. red.) au rămas tot în proprietatea publică a statului. În legea 213 (legea apelor române - n. red.) se spune aşa: trecerea unui bun din domeniul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ teritoriale se face prin hotărâre a Guvernului”, a mai spus Nicolicea.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat luni împotriva începerii urmăririi penale a ministrului demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, după ce aceasta a fost audiată, alături de avocat, aproximativ o oră de către deputaţii jurişti.

Avizul negativ al deputaţilor jurişti referitor la cererea DNA de începere a urmăririi penale a Rovanei Plumb a fost adoptat cu 14 voturi ”pentru” şi 9 voturi ”împotrivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite