Scăpat de problemele penale, Neculai Onţanu se întoarce în politică. Ce planuri are

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu. Foto: Inquam
Fostul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu. Foto: Inquam

Fostul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu, a depus la Tribunalul Bucureşti actele pentru înfiinţarea unui noi partid, intitulat „Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie”. Neculai Onţanu, fost membru al PSD şi apoi al UNPR şi unul dintre apropiaţii lui Gabriel Oprea, va fi membru fondator al noului partid alături de medicul Ioan Gherghina şi Marius Cosmescu, un alt fost membru UNPR.

Neculai Onţanu, fostul primar al sectorului 2 din Capitală, a depus, pe 1 martie, la tribunal, cererea de acordare a personalităţii juridice pentru partidul Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie.

Alături de medicul Ioan Gherghina şi Marius Cosmescu, fost membru UNPR, Neculai Onţanu a înfiinţat în noiembrie 2016, în calitate de preşedinte executiv, Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie (ADER) „Om între Oameni”, care îl are ca preşedinte de onoare pe profesorul Mircea Coşea.

În iunie 2016, Neculai Onţanu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, fiind acuzat că a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la Cristi Borcea, beneficiar al unor drepturi litigioase, pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2. În iulie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a decis să înceteze procesul penal împotriva lui Onţanu, pe motiv că faptele s-au prescris.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite