Mulţumim, Klaus Iohannis, pentru Guvernul „Noaptea ca hoţii II“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, este în mare parte responsabil pentru ruşinea de a avea în fruntea ţării unul dintre cele mai slabe guverne din istorie.

Nu avem nevoie de analize la şase luni, la un an sau la 18 luni pentru a ne da seama că echipa Tudose este incompetentă. Are, în mare măsură, aceeaşi componenţă ca vechea garnitură PSD-ALDE, cu Grindeanu în frunte. În mod ironic, faptul că sunt incompetenţi a fost recunoscut chiar de cei de la PSD, în raportul care a dus la căderea Guvernului Grindeanu.

Ce este trist în toată această ecuaţie, care a dus la formarea Cabinetului Tudose, este poziţionarea preşedintelui Klaus Iohannis. Este incredibil cum a călcat în picioare toate principiile referitoare la integritatea noilor demnitari, în frunte cu Mihai Tudose.

Actualul premier nu corespunde profilului de integritate al preşedintelui. Scandalul de plagiat în care a fost implicat Mihai Tudose era o pată suficient de mare pe CV-ul său pentru a-l descalifica din postura de premier. Mai mult, a solicitat, la fel ca fostul lui şef Victor Ponta, renunţarea la titlul de doctor, fapt ce întăreşte suspiciunile referitoare la modul în care şi-a realizat doctoratul.

Olguţa, Sevil, Carmen sunt la post şi vor servi mereu doar interesele penalului Liviu Dragnea, nu interesele românilor.

În ceea ce-i priveşte pe membrii Cabinetului Tudose, preşedintele ar fi trebui, din respect pentru cei aproximativ un milion de români care au ieşit în stradă, în februarie, să oprească aplicarea Ordonanţei 13, să solicite public noului premier ca niciun membru al Guvernului Grindeanu care a votat acea ordonanţă să nu se regăsească pe lista noului Cabinet. Ar fi fost un gest politic normal din partea preşedintelui. Nu a făcut-o. Olguţa, Sevil, Carmen sunt la post şi vor servi mereu doar interesele penalului Liviu Dragnea, nu interesele românilor. Preşedintele ştie acest lucru, dar a acceptat situaţia.

Şi în ceea ce priveşte numele noi din Guvernul Tudose sunt personaje care n-ar fi trebuit să treacă examenul integrităţii, cel mult trâmbiţat de preşedintele Iohannis. Ce părere are domnul preşedinte de ministrul Educaţiei, Liviu Pop? Este politicianul care a produs o adevărată mineriadă în sistemul de educaţie pentru a-l scăpa pe şeful său, Victor Ponta, de acuzaţiile de plagiat.

În apărarea sa, a faptului că l-a desemnat pe Mihai Tudose ca premier din partea PSD-ALDE, preşedintele Iohannis aduce ca argument stabilitatea ţării, necesitatea evitării unei crize politice şi economice. Despre ce stabilitate vorbim? Nu a trecut nicio săptămână de la girul pe care l-a dat premierului Mihai Tudose, că miniştrii din subordinea sa atacă la baionetă DNA şi repun pe tapet temele corupţiei care au scos lumea în stradă. Nu a trecut nicio săptămână de la desemnarea lui Tudose, iar Guvernul a început să bulverseze mediul economic cu tot felul de proiecte care mai de care mai tâmpite privind impozitarea, pilonul de pensii etc. De asemenea, este greu de înţeles de ce preşedintele Iohannis a promulgat, fără nicio obiecţie, legea salarizării unitare, care va duce în colaps financiar România. Este evident că nu vor fi bani pentru a fi pusă în aplicare, o spun toţi economiştii cu capul pe umeri din ţara asta, însă preşedinele pare că nu mai aude vocea raţiunii. Creşterile salariale bazate pe o creştere a economiei pe consum vor avea ca efect inflaţia, scumpirea creditului, lipsa investiţiilor structurale etc., iar viitorul ţării este amanetat pentru acordarea unei pomeni electorale fără precedent la care sunt complici preşedintele şi liderii PSD-ALDE.

Mulţi spun că preşedintele s-a comportat ca un mare politician în această criză declanşată de PSD.

Dacă asta este stabilitatea, în numele căreia preşedintele Iohannis a acceptat să-l numească pe Mihai Tudose premier, îmi permit să-i spun că a ales drumul greşit. Decât o stabilitate în cârdăşie cu incompetenţii şi corupţii, mai bine o criză care să ducă la alegeri anticipate. Mulţi spun că preşedintele s-a comportat ca un mare politician în această criză declanşată de PSD. Posibil. Eu aş fi dorit să se comporte ca un mare preşedinte, care să ia decizii nu în funcţie de calcule politice electorale, ci în funcţie de ce este bine şi ce este rău pentru cetăţenii acestei ţări. Iar un guvern PSD-ALDE cu Tudose premier este sigur un lucru rău!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite