Monica Iacob-Ridzi: N-am greşit cu nimic din punct de vedere penal, politica îşi cerea, hidos, o victimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta în cazul deputatei PDL Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului, a fost finalizată. Procurorii DNA vor transmite rechizitoriul la Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Monica Iacob-Ridzi este acuzată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii, în legătură cu organizarea Zilei Tineretului 2 mai 2009, la Costineşti.

Pe blogul său, Monica Iacob Ridzi, povesteşte cum s-a încheiat "ultimul capitol dintr-o cercetare demarată de procurori încă din luna august 2009, într-o postare pe care a intitulat-o "ultima zi de urmărire penală".

Ea acuză presa de mediatizare negativă, iar pe anchetatori de vicii de procedură, erori reţinute în expertize, concluzii aberante privind stabilirea prejudiciului, ignorarea deliberată a unor mărturii favorabile. Monica Iacob Ridzi consideră că nu a greşit cu nimic din punct de vedere penal şi că aşteaptă decizia instanţei "ducând crucea acestei poveri penale, cu speranţă".

"Ieri am fost, sper pentru ultima oară, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Am semnat (cea dintâi, ca o dovadă în plus că nu doresc tergiversarea acestei cauze) procesul-verbal de prezentare a materialului de urmărire penală în atât de mediatizatul dosar legat de evenimentele organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului cu ocazia Zilei Tineretului - 2 Mai 2009", scrie Monica Iacob Ridzi.

S-a scris mult, întemeiat sau fals, au curs tone de invective asupra-mi, s-au cernut adevărurile de minciuni, onoarea de lichelism, fondul de superficial. Am fost, de departe, cel mai intens negativ mediatizat demnitar aflat sub investigaţie penală. La «umbra» acestui caz s-au ascuns, trimişi la rândul lor în judecată sau cercetaţi pentru aceleaşi tipuri de fapte, foşti miniştri ai justiţiei, foşti şi actuali demnitari, europarlamentari, deputaţi în funcţie sau importante alte persoane din viaţa politică şi socială.

Au trecut, iată, 1 an si 9 luni de la declanşarea cercetărilor, pentru ca DNA să definitiveze acest dosar. Nu voi spune nimic despre profundele vicii de procedură din acest dosar (nimic despre interceptări al cărui conţinut transcris iniţial şi prezentat Parlamentului a fost modificat dupa 19 luni), nimic despre lipsa de logică juridică a unor susţineri din materialul de anchetă, nimic despre erorile uriaşe ale raportului de expertiză întocmit în dosar (cu o serie de concluzii aberante, inclusiv cea privind stabilirea prejudiciului) şi nimic despre lipsa de fundament a acuzaţiilor ce mi-au fost, mie şi multora dintre angajaţii mei, aduse…

Nu voi aminti nimic despre modalităţile «democratice» de anchetă, nimic despre plângerile penale sau disciplinare pe care intenţionez să le fac, nu voi extrage nimic din declaraţiile martorilor ce îmi sunt net favorabile (şi care au fost deliberat ignorate în acest timp) şi nici nu voi combate susţinerile puţinilor celor care, având calitatea de învinuit şi ameninţaţi cu «iminente» măsuri coercitive, au fost folosiţi de procurori pentru a culege probe.

Aştept liniştită, vă asigur, începutul judecăţii. Sper din tot sufletul ca, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, analiza tuturor aspectelor de fond şi formă să se realizeze fără patimă, cu echilibru şi fără partizanat. Sper ca acest «vis urat» numit »«urmarire penala» să fie analizat în lumina moderaţiei specifică unui real act de justitie, şi nu sub presiunea orgoliilor de a demonstra, cu orice preţ, vinovaţii".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite