Miron Mitrea: "Nu ştiu pe nimeni în PSD care să spună «Plec cu Geoană şi facem partid»"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geoană, alături de Miron Mitrea, în campania de la alegerile din 2008
Geoană, alături de Miron Mitrea, în campania de la alegerile din 2008

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, miercuri, că nu ştie pe nimeni din partid care ar fi dispus să îl urmeze pe Mircea Geoană într-o nouă formaţiune politică.

"Nu ştiu pe nimeni în PSD care să spună «Eu plec cu Geoană şi facem împreună un partid». Eu îl cunosc foarte bine pe Geoană. Nu cred că e în stare să facă nimic singur. (...) Este o soluţie să înlocuiască UNPR cu o nouă formaţiune, a lui Geoană. El să spună «Sunt aici, cu braţele deschise» şi justiţia să bată tufişurile, cum s-a întâmplat cu o parte dintre cei de la UNPR. Dacă este în aşa de bune relaţii cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL, s-ar putea să vedem şi un astfel de procedeu, dar asta nu ar trebui să ne îngrijoreze", a spus Mitrea.

Cine-i cu Geoană în noul partid: 3 lideri CJ, 3 lideri de filiale, primarii din Dolj şi peste 10 parlamentari

Chestionat despre posibilitatea ca Marian Vanghelie să părăsească PSD dacă s-ar contura o nouă formaţiune politică în jurul lui Geoană, senatorul social-democrat a spus că nu ştie ce va face primarul Sectorului 5. "Eu l-am văzut pe Vanghelie spunând tot timpul că nu va pleca. Mai departe, aş specula. Nu ştiu ce face. Se ocupă de Sectorul 5", a arătat Miron Mitrea.

Mitrea l-a ironizat şi marţi pe Mircea Geoană, spunând că, după cât îl cunoaşte, "poate va fi singur în partidul ăla". "El pregăteşte un partid de multă vreme, numai că nu ştiu dacă nu va fi el singur în partidul ăla. Nu pot să vă spun cine va merge, eu nu ştiu, nu am semnale dar cunoscându-i capacitatea de organizare şi construcţie a lui Mircea Geoană, mă îndoiesc", a declarat Miron Mitrea.

Ion Iliescu a evitat să comenteze speculația că Geoană ar lucra la un nou partid. "Nu pot să comentez o supoziţie teoretică. Nu vreau să mă pronunţ. Nu l-am auzit pe el vorbind de aşa ceva. Să croieşti ceva în jurul unor zvonuri este hazardant', a comentat Ion Iliescu.

La rândul său, Marian Vanghelie a spus că îl interesează că Geoană să rămână în PSD. "Nu vreau să mă gândesc la acest lucru. Ştiu că acest lucru tentează pe cei la presă, dar pe mine mă tentează în ideea să ştiu că PSD câştigă alegerile cu 60%, nu să se divizeze şi să nu mai câştige alegerile", a spus Vanghelie.

"Nu ştiu ce şanse ar putea să aibă o formaţiune politică (nouă - n.r.). Eu cred în calităţile politice ale lui Mircea Geoană. Nu am înţeles dacă a fost judecat în forul ăla şi cum a fost judecat. Un om, când e judecat, trebuie să se apere", a declarat vicepreşedintele PSD. Vanghelie a mai spus că pe el îl interesează ca Mircea Geoană să rămână în partid şi PSD să câştige alegerile. "Eu nu cred că astăzi trebuie să discutăm despre formarea unui nou partid, ci despre un PSD strâns în jurul conducerii partidului şi să putem să câştigăm alegerile. Nu se pot câştiga alegerile prin divizare şi prin a da lumea afară", a conchis liderul social-democrat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite