Mirel Palada, campionul jignirilor. L-a făcut „matrofoxat“ pe Băsescu, a înjurat de mamă jurnalişti şi i-a „executat“ electric. „Stimaţi pufoşi, luaţi cu alcool!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Palada, adept al politicii pumnului în gură. La propriu
Mirel Palada, adept al politicii pumnului în gură. La propriu

Mirel Palada, de meserie sociolog şi specialist în comunicare, a devenit purtător de cuvânt al Guvernului Ponta în octombrie 2013, după plecarea jurnalistului Andrei Zaharescu, numit consul la Cape Town. Palada a rezistat în funcţie doar un an, iar Victor Ponta l-a înlocuit după ce a spus despre jurnaliştii care criticau Guvernul că „frige nişte purceluşi antiguvernamentali la proţap“. În rest, s-a remarcat pe Facebook prin limbajul de mahala.

Mai 2013: Atac la adresa lui Traian Băsescu

În primăvara anului 2013, Mirel Palada l-a atacat pe Traian Băsescu, îla acea vreme preşedinte,  susţinând că a fost „matrafoxat". „Ce se poate interpreta din seara asta? Simplu: Speriat, incoerent şi matrafoxat. În disperarea sa, ca un lame duck pe cale să termine sceneta, şi-a făcut curaj cu încă cincizeci de cinci sute şi a ieşit să acopere spaţiul mediatic. “Garcon! Încă un carton la domnu’, să mai citesc aici la ziariştii care nu au economişti în redacţii”. Cu mare părere de rău, cineva trebuie să constate că regele e gol. Pardon, că preşedintele e beat. Nu numai de putere. În seara asta, Preşedintele României se încurcă în asemenea hal în limbă încât concluzia e indubitabilă: îi e frică. Şi pentru a-şi învinge frica, şi pentru a încerca să acopere cu zgomot, s-a matrafoxat. Garcon, încă un carton la domnu’. Îşi face curaj să respingă bugetul României, să blocheze o ţară întreagă. Garcon, încă un carton la domnu’. Alcoolul dictează: După dînsul, potopul!", afirmă Palada, într-o postare pe Facebook.

Totodată, a distribuit un link în care erau alăturate fotografiile lui Traian Băsescu şi Adolf Hilter, scoţând însă ulterior imaginea lui Hitler din pagină.

Decembrie 2013: „Antiguvernamentesc, deci transmit“

În perioada în care era purtător de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada le-a oferit jurnaliştilor acreditaţi la Guvern tricouri inscripţionate cu sloganul „Antiguvernamentesc, deci transmit". Palada a împărţit jurnaliştilor prezenţi câte un tricou albastru care avea imprimat pe faţă cinci şiruri cu şase coloane formate din litere majuscule albe : „ANTIGU', „VERNAM", „ENTESC", „ECITR" şi „ANSMIT". Puse cap la cap şi despărţite în cuvinte, literele formează: „Antiguvernamentesc, deci transmit".

August 2014: Frigem nişte purceluşi antiguvernamentali

În perioada în care era purtător de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada a scris: „Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi".

Premierul Victor Ponta a declarat că i-a transmis purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, că nu e de acord cu modul în care se exprimă şi că acesta urmează să decidă dacă respectă standardele şi rămâne în Executiv, întrucât nu are nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern.

Întrebat dacă s-a gândit să-i ceară demisia lui Palada, Ponta a răspuns: "M-am gândit foarte clar şi i-am spus domnului Palada, în mod direct, că nu sunt de acord cu modul în care domnia sa- chiar şi într-un spaţiu cum e Facebook-ul – se exprimă, că nu am nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern şi că urmează să decidă: dacă poate să respecte nişte standarde pe care eu le consider necesare, rămâne la Guvern; dacă vrea să fie Lăzăroiu, atunci nu va lucra pentru mine".

Palada şi-a prezentat "scuzele publice celor care s-au simţit ofensaţi de maniera" în care s-a exprimat "pe pagina personală de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnalişti".

Noiembrie 2014: „Stimaţi pufoşi, luaţi cu alcool"

„Stimaţi pufoşi care citiţi toate căcaturile pe Internet şi credeţi în ele mai ceva ca în Maica Precistă, luaţi cu alcool, că relaxează sinapsele. Nu mai plecaţi după fentă. Nu vă mai luaţi după Hotnews, după Lucian Mîndruţă sau pe cine mai aveţi voi idol de formator de opinie pe-acolo prin tabăra cripto-iohannistă... pot să pună politrucii lui Iohannis jde mii de poze cu periuţa de dinţi în mînă, tot degeaba. Sînt sute de mii de români care acum, chiar acum, chiar în clipa asta, cînd voi citiţi aceste rînduri ale nemernicului guvernamental, intră în secţiile de votare să dea cu ştampila să scăpăm de Băsescu şi de minionul său, Iohannis. Acum. Chiar acum. În ţară. Relax. Luaţi cu alcool. Marş la vot să vă treacă emoţiile. Pufoşilor...", a scris Palada pe Facebook.

Aprilie 2015: „Îi înjur pe Facebook, mama lor de jegoşi“

Palada s-a supărat că presa l-a criticat pe ministrul Culturii de la acea vreme, Ionuţ Vulpescu, după ce l-a numit pe Hamlet un mare scriitor. „Ministrul s-a corectat imediat, fiind suficient de inteligent şi de onest, caracteristici ale unui intelectual, pentru a-şi da seama de greşeala făcută. Nemernicii de presă imediat au vituperat într-o campanie de presă jegos îndreptată asupra lui, tăind din materialele de presă corecţia imediat făcută, ignorând tema referitoare la scăderea TVA la cărţi la 5% şi punctând numai şi numai pe confuzia dintre personaj şi autor, dintre Hamlet şi Shakespeare. Nişte ticăloşi. Nişte nemernici. Să nu uitaţi cu cine aveţi de-a face în această situaţie. Cu subiect şi predicat, ca să aiba motive să facă breaking news că îi înjur pe Facebook, mama lor de jegoşi. Paştele mamii lor de ticăloşi...”, a scris Mirel Palada, pe Facebook.

Aprilie 2016: L-a înjurat de mamă pe jurnalistul Rareş Bogdan

„Sună telefonul. Eram între două isterii lucrative, căci azi am avut o zi cumplită. Ronţăiam ceva şi mă grăbeam să trec de la Punctul Isteric A la Punctul Isteric B.  Mă uit cine sună. Rareş Bogdan. Whaaat? O fi vreo greşeală. Şi-o fi schimbat numărul. M-o suna să mă întrebe dacă să candideze la preşedinţia TVR, de unde să facă rost de bani de Eurovision sau pur şi simplu să mă întrebe ce-mi mai face spatele, gîtul, că tot a făcut o serie de emisiuni puternic retorice pe tema asta.  Răspund. Chiar el, dom’le. Chiar el. Dumnezeule mare şi perplex! <<Dragă Mirel, c-o fi, c-o păţi, că ai dat un sondaj, că detalii, că perioadă, că uite eu chiar acum am aterizat pe aeroport la şi vroiam să te întreb că...>> Whaaaat? domnurareş, onorat ticălos, whaaaat? Ai curajul îndrăznelii nesimţirii să vorbeşti cu mine după tot ce-ai zis despre soarta ticălosului de Palada, care face, care drege??? Cu vocea asta mieroasă, politicoasă, de prieten cu pinguinii? Trag adînc aer în piept. Dintr-o dată-n jurul meu, natura se făcu neagră cu cerculeţe roşii.  Am reuşit performanţa să nu-l înjur. Nu ştiu cum, dar mi-a reuşit. Doar i-am amintit, cu subiect şi predicat, ce ticălos a fost. Cîte tîmpenii absolute abominabile a reuşit să latre în emisiuni despre mine.  A dat-o cotită, cu voce la fel de mieroasă. C-o fi fost. C-o fi păţit. Că de fapt oi fi spus eu ceva, iar el avea datoria de jurnalist să. Că probabil avea legătură atunci cu Victor. Că. Da, da. Avea datoria de jurnalist să. Da da. Avea legătură cu Victor.  Îi frig o înjurătură în gînd, îi mai reamintesc ce a făcut şi-i trîntesc telefonul în nas.  Încet, încet, negrul cu roşu din jurul meu pierde din contrast. Bag nasul înapoi în strachină. Simţeam cum îmi stă pur şi simplu mîncarea în gît de nervi. Futu-ţi... Piu! SMS. <<Scuze, cred că mi s-a întrerupt mie convorbirea telefonică. Poftă bună şi scuze pentru deranj!>> Iar mi se face negru cu picăţele roşii în jurul ochilor. Iar îmi stă mîncarea în gît. domnurareş. domnurareş. domnurareş domnurareş domnurareş. <<Nu, nu s-a întrerupt. Ţi-am închis eu telefonul. Mulţumesc pentru cuvintele frumoase!>> Futu-ţi Dumnezeii mă-tii de ticălos!!! Trimis de pe iPhone-ul meu” , a scris Palada, pe Facebook.

CV-ul lui Palada

Mirel Palada s-a născut în comuna Telega din judeţul Prahova, dar de aproape 20 de ani locuieşte în Bucureşti, oraş pe care-l consideră un „mare Ankh-Morpork balcanic murdar şi viu şi isteric şi urât şi vesel şi plin de oportunitǎţi“.

În perioada 1991-1995 a urmat studiile Facultăţii de Matematică, pe care le-a întrerupt în favoarea celor de la Facultatea de Sociologie (1995-1999). Între 2000 şi 2003 a lucrat pentru departamentul de cercetare şi dezvoltare al Media PRO, iar apoi a fost director de cercetare la Centrul Naţional Media, unul din grupurile mass-media private din România (Naţional TV, N24, Favorit TV), până în 2006, potrivit Mediafax. 

Mirel Palada este fondatorul şi Directorul General al Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), ce oferea servicii de cercetare şi consultanţǎ în media şi politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite