Mircea Geoană: Am bătut coclaurile cu Adrian Năstase / Am făcut sacrificii de imagine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase crede că retragerea lui Mircea Geoană din cursa pentru şefia partidului ar fi benefică
Adrian Năstase crede că retragerea lui Mircea Geoană din cursa pentru şefia partidului ar fi benefică

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă la Botoşani că se consideră principalul vinovat pentru pierderea alegerilor prezidenţiale şi a spus că va rămâne prieten cu Adrian Năstase indiferent de rezultatul alegerilor la şefia partidului.

''Vreau să vă spun aici că principalul responsabil de necâştigarea, chiar la mustaţă, a alegerilor prezidenţiale sunt eu şi nimeni altcineva", a afirmat Geoană la Conferinţa judeţene extraordinară PSD Botoşani, liderul PSD adăugând că a discutat cu membrii familiei şi cu prietenii despre posibilitatea retragerii de la şefia partidului, însă a considerat că obiectivele imediate ale partidului l-au determinat să nu ia o astfel de decizie.

Geoană şi-a mai reproşat faptul că nu a avut suficientă încredere în oamenii care i-au fost aproape şi a recunoscut că ar fi trebuit să ''dea una peste ochi unora care şi-au bătut joc de partid''.

"Nu regret nicio secundă că am făcut sacrificii personale, de imagine. De multe ori, s-a creat impresia de om indecis, care nu are suficientă fermitate şi am lăsat de la mine pentru iubirea şi dragostea faţă de acest partid în care cred în continuare", a adăugat Geoană.

Liderul social-democrat a spus că va introduce în partid ''mai multă fermitate'', în cazul în care va fi reales în funcţie. "Am învăţat şi eu ceva din această campanie. Va fi mai multă fermitate. Când voi constata că nu există diciplină în partid în clipa respectivă va fi aplicată o pedeapsă cuvenită, pentru că, fără un pic de bici nu merge".

Geoană a zis că va rămâne prieten cu Adrian Năstase, indiferent de rezultatul alegerilor interne de la Congresul din 20 februarie. "Am fost şi eu în campanie în 2004. Eram candidatul de prim-ministru al partidului. Am făcut 37%. Am bătut coclaurile cu Adrian Năstase şi, indiferent ce ne desparte şi indiferent de competiţia de acum, Adrian Năstase rămâne un prieten şi un coleg. Aici nu există duşmănii personale. Există competiţie democratică în partid", a afirmat Geoană.

Război deschis pentru şefia PSD

Geoană: Mitrea are şanse minuscule, ca să nu zic deloc, la şefia PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite