Mircea Dumitru, la aLive: Manualul unic ne întoarce într-un regim stalinist, nici măcar într-un regim ceauşist. Dragnea nu e în măsură să dea lecţii unor profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dumitru
Mircea Dumitru

Fostul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, în prezent rector al Universităţii din Bucureşti, crede că ideea succesorului său, Liviu Pop, de a introduce manualul unic în sistemul de învăţământ ne întoarce în periaoada unor regimuri dictatoriale, deci ne depărtează şi mai mult de sistemele educaţionale din statele dezvoltate.

Fostul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, spune că premierul Mihai Tudose şi liderul PSD Liviu Drganea au minţit atunci când au susţinut că  manualele de spor au fost „o cerinţă“ a guvernului tehnocrat.

„Inventează lucruri, scot din context, le prezintă trunchiat şi fac aluzii fără absolut nicio bază reală. Mint pur şi simplu. Nu eu, Mircea Dumitru, nu Guvernul tehnocrat i-a obligat să facă aceste manuale ( de sport - .n.r). Aceasta este una dintre aberaţii. Cealaltă este că ar trebui să avem manuale unice şi care să fie publicate doar de către o editură. L-am auzit şi pe preşedintele Camerei Deputaţilor ( Liviu Dragnea – n.r). Nu e chiar persoana cea mai în măsură să dea lecţii unor profesori, şi în niciun caz lecţii de didactică, dacă ne uităm la traiectoria şcolară a domniei sale. În momentul în care îmi spune în anul acesta, în mileniul acesta că este normal ca în pedagogie să avem un singur manual unic - un singur autor sau o singură echipă să producă un singur manual şi să nu mai avem nimic altceva, nici la limba română, nici la literatură, nici la istorie, nici la matematică – unde vrem să ne întoarcem? Ne întoarcem, de fapt, într-un regim stalinist, nici măcar într-un regim ceauşist din anii 70 sau 80. Oamenii aceştia vor să arunce România într-o situaţie care nu are nici cea mai mică legătură cu ce se întâmplă acum în Europa sau în alte ţări cu regim democrat“, a spus Mircea Dumitru la Adevărul Live.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite