Ministrul Justiţiei, despre posibila revocare a lui Kovesi: Anul acesta voi lua o decizie privind conducerea DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, că anul acesta va lua o decizie referitoare la conducerea DNA, adică dacă o revocă sau nu pe Laura Codruţa Kovesi, şi că va avea în vedere mai multe considerente, nu doar raportul Inspecţiei Judiciare realizat în urma verificării instituţiei.

„O zi exactă n-aş putea spune, dar în scurt timp, sigur anul acesta. Dacă şi când mă voi decide, vă voi anunţa pe toată mass-media. (...) Nu este un lucru pe care îl avem în calcul, este un lucru la care lucrăm, dacă mă pot exprima aşa. Pentru că este obligaţia mea, eu am cerut Inspecţiei Judicare ca după 10 ani de zile să facă o evaluare de fond managerială la Ministerul Public şi la Direcţia Naţională Anticorupţie”, a spus ministrul Justiţiei, citat de Mediafax.

Tudorel Toader a mai precizat că, în urmă cu câteva zile, a primit de la Inspecţia Judiciară raportul realizat în urma verificărilor derulate la Ministerul Public, care va fi dezbătut săptămâna viitoare în Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

„Zilele trecute am primit raportul făcut de Inspecţia Judiciară pentru Ministerul Public şi săptămâna viitoare, marţi, la ora 12:00, în Secţia pentru procurori va fi dezbătut raportul Inspecţiei Judiciare privind evaluarea de fond după acei zece ani de la Ministerul Public. (...) Vedem ce va urma, poate cum s-a procedat la DNA - audierea inspectorilor, poate a procurorului general, să vedem ce clarificări vor fi necesare după lecturarea raportului”, a completat Toader.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite