Ministerul Educaţiei nu-i retrage titlul de doctor lui Ponta. Curaj: „Dacă se putea, se făcea!“. Ponta: „Securiştii impuşi de Băsescu se ocupă doar de teza mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Curaj, ministrul Educaţiei
Adrian Curaj, ministrul Educaţiei

Ministerul Educaţiei i-ar fi retras deja titlul de doctor lui Victor Ponta până acum, "dacă se putea", a declarat, marţi, ministrul Adrian Curaj, care a adăugat că se va "uita" la cadrul legislativ şi va da un răspuns solicitării Universităţii din Bucureşti.

Întrebat de jurnalişti dacă i se va retrage titlul de doctor lui Victor Ponta, ministrul Educaţiei a răspuns: "Ministerul se va uita la cadrul legal şi vom veni cu un răspuns".

Întrebat din nou dacă poate sau nu, pe baza actualului cadru legislativ, să-i retragă titlul de doctor lui Ponta, ministrul a răspuns iritat: "Nu! Dacă se putea se făcea!".

Universitatea din Bucureşti a retrimis luni, Ministerului Educaţiei, dosarul privind teza de doctorat a fostului premier Victor Ponta, însoţită de solicitarea de retragere a titlului de doctor al fostului prim-ministru.

Victor Ponta a reacţionat pe Facebook, spunând că la Universitatea din Bucureşti sunt "securişi impuşi de Băsescu", care se ocupă special de teza sa de doctorat.

"În anii '50 comuniştii veniţi la conducerea Universităţii din Bucureşti dădeau afară oamenii pe criterii strict politice! În 2011 câţiva securişti au fost impuşi de Băsescu la conducerea Universităţii şi de atunci fac acelaşi lucru - decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupă doar de teza mea începută în 1999 şi finalizată în 2003, cu un subiect "Curtea Penală Internaţională" pe care doar eu l-am tratat în acei ani. Au făcut o Comisie doar pentru mine şi cer retragerea unui titlu obţinut legal doar pentru mine). Nu mă consolează faptul că voi câştiga iar în justiţie (aşa cum am mai câştigat deja până acum)!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

"Regret că România are în 2016 metode şi mentalităţi tipice anilor '50, că instituţii fundamentale sunt conduse de oameni «dirijaţi» de propriile lor slăbiciuni şi «schelete din dulap». Şi regret că numele Universităţii este murdărit tocmai de cei care ar trebui să îl apere. Dar sunt bucuros că Facultatea de Drept a refuzat să fie implicată în această răfuială politică! Şi în anii '50 şi în 2016 ticăloşia are şi oameni care nu se lasă speriaţi!", a mai scris fostul premier, pe pagina personală de Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite