Ministerul Adevărului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decretul prezidenţial care prelungeşte cu încă 30 de zile starea de urgenţă în România înăspreşte anumite reguli. Presupune chiar  o anume sporire a ponderii prezenţei forţelor de ordine în viaţa noastră de zi cu zi. Au dobândit atribuţii suplimentare angajaţii Ministerului Apărării Naţionale.

E dincolo de orice îndoială că Decretul în chestiune nu aduce relaxarea pe care ne-o dorim cu toţii.

Motivul? Epidemiologii ne spun că următoarele două săptămâni vor aduce cu ele încercări majore. Poate şi o creştere a cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19.

Sincer să fiu, nu cred în bazaconia lansată de aşa-zisul savant belgian, zicere în conformitate cu care noi, românii, am avea o genă altfel. Care ne-ar ajuta să fim ceva mai rezistenţi la infecţie. Mai urmează doar să reauzim povestea cu „suntem urmaşi de daci şi de romani”. Cum-necum, la noi s-au luat măsuri, fie şi cu oarecare întârziere, cum tot repetă fostul preşedinte Traian Băsescu, cel care nu pierde nici o ocazie de a se afla în treabă. Autorităţile au izbutit să impună şi să menţină o oarecare disciplină în rândurile populaţiei.  Ceea ce nu înseamnă că nu s-au înregistrat şi cazuri, şi situaţii aberante, de domeniul suspectului şi al penalului, că unii factori de decizie nu şi-au făcut aşa cum trebuia datoria, că s-ar cuveni lămurite „afaceri’’ de genul parlamentarului PNL de la Constanţa care s-a însănătoşit ca prin minune după ce fiica lui ne anunţa că respectivul a ajuns la Reanimare sau a militarului care i-a îmbolnăvit pe medicii de la Spitalul Gerota. Ca să nu mai vorbesc despre afacerea “Gheorghe Flutur” sau despre “operaţiunea Sparanghelul “ pe care unii deja o prezintă ca fiind similară nelămuritei „afaceri” Ţigareta. Afacere despre care eu nu am tăcut aşa cum mincinos susţine în Cotidianul un purtător de geantă al strungarului cu liceul seral la bază Nistorescu, cel care a plâns din ordinul lui Ceauşescu la mormântul lui Khomeyni. Am făcut-o în articolul Greşeala de la Cluj, publicat la data de 10 aprilie pe contributors.ro. Numai că, aşa după cum ştim încă din Harap Alb, de Omul Spân şi de Omul Roş trebuie să te fereşti. Spânul de la Cotidianul nu ştie decât să arunce cu venin. Şi cu prostii, şi cu minciuni mari cât casa.

Admit şi că preşedintele Klaus Iohannis nu e, nici pe departe,  cel mai bun expert la capitolul Comunicare publică. Nu are suficientă charismă, se abate arareori de la textul scris, este dependent de prompter, arareori ştie să îşi personalizeze discursul. Nu pot să nu observ cât e de mare distanţa între felul în care şi-a rostit discursul preşedintele francez Emmanuel Macron şi cel în care s-a consumat apariţia publică de marţea trecută a omologului său român.

Însă de aici şi până la ideea că dl. Iohannis acţionează de parcă s-ar pregăti de introducerea dictaturii personale, că măsurile anunţate marţi ar semăna teribil cu cele impuse de repauzatul întru Diavol Nicolae Ceauşescu în decembrie 1989 la Timişoara, că  Armata ar avea menirea să înspăimânte şi să descurajeze populaţia care ar putea să se revolte e o distanţă imensă. Lucrul acesta, inducerea neîncrederii şi a panicii, îl fac zilnic  televiziunile arondate PSD şi complicilor politici ai acestuia. Să le mai reamintim numele mizer? O facem. România tv şi Antena 3. Plus gazete de tipul Cotidianul şi Evenimentul zilei, agenţia de presă Mediafax a hoţomanului Adrian Sîrbu, gazetari de genul unor Cornel Nistorescu sau Ion Cristoiu.

Iată, de pildă, dl. Cristoiu, în anumite cercuri cunoscut şi sub numele de Coroiu, a uitat că are 72 de ani şi că s-ar cuveni să-ţi cruţe sănătatea, aşa că marţea trecută a avut o apariţie alarmantă în  compania revenantului Marius Tucă. Pe urmă a apărut şi la România tv, şi la Antena 3 şi a mai scris şi o compunere şchiopătândă pentru cristoiublog şi Evenimentul zilei.

Ideea a fost peste tot aceeaşi. Istoria se repetă. Lucrurile stau precum în decembrie 1989 la Timişoara. Nu mai rămâne decât să fie reînviaţi generalii Guşă, Milea, Chiţac, Victor Atanasie Stănculescu. Cel supranumit “marele Jack” face exact ceea ce ştie.” Nu precupeţeşte nici un efort“, cum se spunea pe vremuri, spre a răstălmăci spusele preşedintelui Klaus Iohannis.

Sunt mai mult ca sigur că Ion Cristoiu a primit în guvernul fantomă al PSD postul de ‘’ministru al Adevărului’’. Rămâne să îi dea şi fomistului Ion Spânu un os de ros.

P.S. Acest text nu se adresează hiper-activilor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy. 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite