Mesajul lui Cioloş de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş s-a adresat concetăţenilor săi cu ocazia Zilei Naţionale a României printr-un video în care vorbeşte despre semnificaţia acestui eveniment şi despre valorile pe care trebuie să le aibă şi să le respecte statul român.

Liderul de la Palatul Victoria a postat pe pagina personală de facebook mesajul adresat românilor cu ocazia Zilei Naţionale. În cele aproape două minute ale video-ului Cioloş vorbeşte despre ceea ce a reprezentat 918, valorile pe care trebuie să le respecte România, dar şi despreseriozitatea Guvernului pe care îl cionduce. 

„Dragi români, 

În decembrie 1918, provinciile istorice româneşti s-au strâns laolaltă după ani lungi în care au avut toate un singur ţel, să fie împreună. Acum, după 97 de ani, a fi împreună rămâne un ţel pentru românii din întreaga lume, pentru cei de acasă, pentru cei din imediată apropiere a ţării sau pentru toţi cei risipiţi în lumea largă: de la Roma la Londra, de la Madrid la Chişinău sau din America în Australia. 

1 Decembrie este ziua în care ne simţim cu toţii că suntem români şi că a fi împreună, idiferent unde suntem, poate fi acel sentiment care să ne facă să vrem mai mult de la locul pe care îl numim aici. Şi aici, acasă, vrem o ţară cu care să ne mândrim, nu doar pentru istoria ei, ci şi pentru prezentul ei. O ţară în care decenţa şi sperenţa sunt împreună respectul fiecăruia şi meritele îi sunt recunoscute, unde guvernarea se dedică ţării, iar rezultatele se văd, unde munca cinstită e răsplătită pe merit, dreptatea triumfă şi transparenţa este regula, nu excepţia. 

Aceasta este ţara în care eu vreau să fiu prim-ministru şi atâta timp cât voi ocupa această poziţie, mă voi strădui să stabilescu o dată pentru totdeauna această direcţie în care ne îndreptăm. O Românie în care să avem încredere, o Românie în care să ne putem bucura cu toţii. La mulţi ani România! La mulţi ani români, oriunde vă aflaţi” 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite