UPDATE Monica Macovei şi-a lansat partidul: Astăzi se naşte partidul M la puterea 10, un partid de nota 10, pentru o viaţă de nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei a lansat, astăzi, de 1 martie, partidul politic M10, "un partid la puterea 10, un partid de nota 10, pentru o viaţă de nota 10", aşa cum l-a prezentat chiar Monica Macovei. La eveniment au fost prezenţi în jur de 400 de oameni.

UPDATE Conferinţă de presă Monica Macovei:

Azi am lansat partidul M la puterea 10, asta înseamnă modernizare politică. La puterea M este tot ce e mai bun, tot ce lipseşte politicii româneşti. Avem în faţă un tsunami de hoţie, de minciună, de corupţie. Suntem în faţa acestui val pe care vrem să-l învingem cu curaj, cu credinţă, cu putere. Ceea ce vrem noi să facem este o politică pentru oameni, pentru voi. Noi suntem în bătălie cu clasa politică de astăzi. Noi nu suntem un pol, suntem primul partid care merge pe calea dreaptă, primul partid care vrea capitalism şi solidaritate. Primul partid care nu va minţi în campanie electorală, primul partid onest. Vă mulţumesc!

Monica Macovei, despre situaţia juridică a partidului: Vom strânge semnături chiar şi după ce vom depune actele la Tribunal, pentru că sunt foarte mulţi oameni care vor să se înscrie în partid.

Monica Macovei, despre nominalizarea lui Eduard Hellvig la şefia SRI: Înţeleg că partenerii noştri din NATO nu au fost consultaţi şi consider acest lucru inacceptabil, pentru că facem parte dintr-un parteneriat. Parteneriatul strategic cu SUA este vital pentru România. Numirile de şefi de servicii trebuie făcute prin consultare cu partenerii noştri. În campania electorală i-am trimis o scrisoare lui Klaus Iohannis în care am subliniat parteneriatul cu SUA. Acum văd că preşedintele vrea să diminueze din valoarea parteneriatului cu SUA şi nu face bine.

Adrian Papahagi: Suntem oameni care încercăm să facem ceva noi, o politică care să nu mai fie cinică.Vrem o politică fără frică, europeană, deschisă, politicoasă, pentru că politicos vine de la politic. Vrem decenţă, nu vrem nimic exorbitant. Nu ne lăsăm.

UPDATE Evenimentul s-a încheiat.

UPDATE Monica Macovei: Nu mă las şi nu vă las. Sunteţi aici, lângă mine, să facem un nou partid: partidul M, la puterea 10. Mă lupt pentru ordine, pentru libertate, pentru lege şi pentru dreptate. 

Ideea nostră s-a copt, astăzi se naşte partidul M10. M înseamnă modernizarea României, bunăstarea României, înseamnă merit, înseamnă muncă, înseamnă mediu- pentru că omul nu este călăul naturii- şi alte lucruri minunate care încep cu M de la minune. M10 este primul şi singurul partid din România de dreapta cu adevărat, el nu este nimic din ceea ce avem azi pe scena politică. Nu este niciuna din jumătăţile FSN, nici noul PNL. Este noul partid şi primul partid care merge pe calea dreaptă. Vreau o ţară mare, o ţară puternică, o ţară care să conteze, o ţară de care să se ţină seama. 

Acest partid va fi partidul oamenilor, aşa cum am spus şi în campanie. Trebuie să dispară foarte mult din aparatul bugetar, trebuie să rămânem doar cu instituţiile fundamentale în stat, în rest, libertate.

Învăţământul este o prioritate pentru noi. Privim învăţământul ca pe o investiţie pentru viitor, pentru stat, pentru copiii noştri, pentru naţiune. Să investim în învăţământ! 

Adminsitraţia trebuie reformată, trebuie să existe un singur ghişeu, de la care să poţi obţine orice document. Instituţiile statului trebuie să vorbească între ele, ca tu să-ţi iei documentul de care ai nevoie în câteva minute. Suntem stăpânii vieţii nostre şi al timpului nostru. De asta repet titlul discursului meu: "Pentru tine!". Veniţi cu noi ca să ne luptăm cu valul. 

Nu avem funcţii de oferit, pentru că nu suntem pe val. Nu avem bani de dat, nu avem contracte de dat, avem de dat pentru România, dragostea nostră, libertatea noastră. Iubim România şi iubim oamenii. Haideţi cu noi să luptăm cu valul de politicieni corupţi şi hoţi care îşi bat joc de România în ultimii 25 de ani. Vom învinge! Să vă înscrieţi în partidul M la puterea 10, un partid de nota 10, pentru o viaţă de nota 10.

UPDATE Adrian Papahagi: Avem de creat partidul antisistem, partidul care să ducă mai departe spiritul civic care s-a manifestat în timpul campaniei Monicăi Macovei. Principiile nostre sunt corecte. Nu putem să ne uităm la toate piţipoanecele din politică, să stăm pe margine şi să spunem că ne distanţăm. Trebuie să ne implicăm. Trebuie să le explicăm oamenilor la nesfârşit că democraţia nu este o minciună.

UPDATE Sorin Cucerai, filosof stângist: Oamenii nu te votează că eşti de stânga sau de deaptra, ci din alte motive. Oamenii nu se lasă îndoctrinaţi. Trebuie să vii cu măsuri concrete de combatere a sărăciei.

UPDATE Cristian Ghinea, directorul CRPE: Am mai fost invitat în calitate de analist politic la alte congrese, dar erau probeleme de incompatibilitate şi nu m-am dus. Azi am venit, dar nu vă dau sfaturi, pentru că riscaţi să aveţi un strateg la fiecare membru. Vreau o să avem o multiplicare a factorului Macovei la toate ministerele din ţara asta. La asta visez. Trebuie să avem oameni care să aibă curaj să ia decizii, pentru că astăzi avem oameni care vin la ministere şi nu schimbă nimic.Visez la o comisie de desfiinţat hârtii. Este pur şi simplu exasperant. Statul român te sufocă cu hârtii.Putem să supravieţuim în România fără 80% din hârtiile pe care ni le cere statul român.

UPDATE Lucian Mândruţă: Să vedem cine vrea să câştige alegerile. Mâna sus. Bun. Să vedem cine vrea să păcălească poporul român la alegerile viitoare. O mână. Aveţi un singur om sincer doamna Macovei. Am intrat pentru prima dată într-un partid în august 89, iar după trei luni partidul meu a picat. Nu o să intru în M10, ci o să stau pe margine, independent. 

UPDATE Evenimentul de lansare al noului partid a început cu un moment de reculegere în memoria lui Boris Nemţov, opozantul lui Vladimir Putin, asasinat, sâmbătă, la Moscova. În sală sunt prezenţi aproximativ 400 de oameni.

UPDATE La intrarea în Casa de Cultură a studenţilor, acolo unde îşi lansează Monica Macovei partidul, un intrus îi întâmpină pe invitaţi cu următorul mesaj: "Democraţia este o minciună". Pancarta l-a scandalizat pe Adrian Papahagi, unul din liderii noului partid.


„Dragi membri şi simpatizanţi ai Asociaţiei M10, Dragi prieteni care credeţi

• în libertate, dreptate, justiţie şi dreptul la proprietate privată,

• în libertatea de gândire, de exprimare şi de asociere,

• în dreptul oamenilor liberi să-şi urmărească interesele, fără a afecta libertăţile şi drepturile celorlalţi,

• în iniţiativa privată şi economia de piaţă,

• în intervenţia minimă a statului – sursă de corupţie şi ineficienţă - în economie,

• în transparenţa guvernării şi libera concurenţă,

• în muncă şi dreptul oamenilor de a nu fi jecmăniţi de guvernanţi pe urma muncii lor,

• în solidaritatea reală faţă de cei abuzaţi sau cu adevărat în nevoie,

Vă invit pe 1 martie 2015 în Bucureşti, la sala Grigore Preoteasa a Casei de cultură a studenţilor (Calea Plevnei nr. 61), orele 13.00 – 15.30, unde vom face un pas mai departe, aşa cum am promis la finalul campaniei prezidenţiale din 2014: naşterea unui al treilea pol politic în România, fără baroni, fără finanţări murdare. Suntem o forţă uriaşă de schimbare, pentru că noi credem în mod autentic în libertate, dreptate şi schimbare.

Vă invit să veniţi să ne întâlnim şi să dăm împreună un semnal al schimbării şi modernizării: decizia privind viitorul României trebuie să se întoarcă la oameni, nu mai trebuie să rămână în mâinile unui grup restrâns, cu interese economico-financiare transpartinice şi ilegitime“, sună invitaţia lansată de Monica Macovei.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul Adrian Papahagi, membru Asociaţiei M10, Lucian Mândruţă, Cristian Ghinea, Sorin Cucerai şi Cosmin Alexandru.

În ianuarie, europarlamentarul Monica Macovei a pus bazele Asociaţiei M10, proiectul politic care a precedat înfiinţarea  partidului de astăzi.  ”Am creat Asociaţia M10. Toţi membrii fondatori sunt dintre cei care au lucrat în campanie, sunt oameni tineri, normali, decenţi, aşa cum vrem să fie asociaţia şi aşa cum vrem să fie România. Asociaţia noastră este vocea tuturor celor care doresc o Românie decentă, modernă şi prosperă, o România curată, cinstită, fără corupţie, fără furăciuni din banul public.O Românie în care să vrei să trăieşti şi din care să nu vrei să pleci”, a spus Macovei.

Ea a susţinut că denumirea asociaţiei, M10, vine ”de la merit, de la muncă, de la modernizare”. În noiembrie, Macovei preciza că urmează să pună bazele unei noi construcţii politice, având ca punct de plecare proiectele susţinute în campania electorală. În urma primului tur, Macovei s-a plasat pe locul cinci în preferinţele alegătorilor, iar cel mai bun scor l-a obţinut în Bucureşti - 12%.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite