Marile manevre

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu a început bine toamna şi uite că bronzaţi, veseli, fercheşi, bine odihniţi după vacanţe petrecute în felurite ţări exotice unde o cameră de hotel costă pe noapte sume astronomice- c-aşa-i social-democraţia românească, trăieşte pe picior mare şi prinde peşte prin Brazilia- mai marii pesedişti s-au apucat serios de treabă.

Mai întâi au anunţat creşterea unor accize, aceasta ca parte a respectării la virgulă a programului de guvernare care ne anunţa că în viitor vom plăti mai puţine taxe, iar altele vor fi substanţial reduse. De creştere nu se fac vinovaţi ei, fireşte, ci tehnocraţii care le-au redus în ianuarie. Pesedisto-aldiştii noştri nefăcând decât să execute un graţios la loc, comanda!.

A apărut apoi la televizor sociologul de partid Marius Pieleanu care ne-a dat asigurări că nu e nici o problemă, că ne va merge bine, că marea masă a populaţiei nu va fi afectată, că cei ce au maşină vor suporta fără probleme supra-accizarea. Ca şi cum combustibilii nu se folosesc şi la fabricarea şi transportul produselor de primă necesitate şi, pe cale de consecinţă, creşterile de costuri se vor resimţi fără doar şi poate în coşul zilnic al fiecărui român. Numai că dl. Marius Pieleanu are ordin de la partid să ne ia drept proşti, să facă turul televiziunilor aservite, acelea specializate în veşti bune, în edulcorarea adevărului şi să ne dea asigurări că sondajele arată că PSD s-ar afla în creştere în simpatiile populaţiei. Şi va creşte şi mai tare dacă va adopta modificările  la legile justiţiei, aşa cum au fost ele ticluite de pesedistul mascat Tudorel Toader. Care a publicat proiectele noilor acte normative, tot joi, la ceas de seară, fiindcă ştim bine c- aşa operează PSD-ul. Noaptea. Noaptea ca hoţii. Hoţ mare, domnul Tudorel, băiatul Gigea care se face preş fiindcă aşa se poate perpetua în postul de ministru!

Mai apoi, ca orice bun gospodar, pesedeii s-au apucat să facă serios curat la locurile lor de muncă. Trebuie înlăturaţi rapid toţi incomozii. Trebuie făcut loc fidelilor. Sau  mai fidelilor. Căci în PSD sunt mulţi flămânzi, iar foamea lor trebuie potolită după regulile din vremea fanarioţilor.

Primul, fruntaşul, s-a dovedit a fi ministrul Educaţiei, inenarabilul domn Liviu Pop, care într-o vineri seara, după încheierea programului de lucru, i-a ordonat unei sluguţe pe nume Gigel, să expedieze la repezeală nişte faxuri prin care să demită fără explicaţii întemeiate nu mai puţin de 13 inspectori şcolari şefi.

Nu putea să lipsească din tabloul acestor mari manevre primăriţa generală a Capitalei, d-na Gabriela Vrânceanu Firea. Mare iubitoare de cultură care, după ce şi l-a luat consilier pe super-intelectualul Garcea, s-a apucat să facă ordine în Teatrele bucureştene. Fiindcă –nu-i aşa?- doamna Firea se pricepe la cultură, are recunoscute abilităţi în domeniu, şi-a cumpărat, sponsorinzând nişte premii, până şi calitatea de membră a Uniunii Scriitorilor (spre veşnica ruşine a acestei Uniuni de creaţie şi a celor ce au admis-o) grifonând rapid nişte poeme care, culmea!, au fost lăudate de însuşi Nicolae Manolescu.

Doamna Firea a demis-o în cel mai mişelesc chip cu putinţă, după metode comunistoido-putiniste ( e tot mai apropiat de noi spectrul acestui personaj descins din alte vremuri!) de la conducerea Teatrului Odeon pe binecunoscuta actriţă Dorina Lazăr. Fără a avea cu doamna Lazăr nici măcar o scurtă întrevedere fiind prea ocupată cu munca de partid, cu intrigile, cu aranjamentele obscure. Dovedindu-şi astfel ţopenia, proasta creştere, laşitatea, mitocănia. Dar şi parvenitismul, obişnuinţa datului din coate, nemernicia, lipsa de consideraţie faţă de adevăratele valori. Fiindcă ea, coana Firea ot Bacău este un nimeni, o caricatură, o pitică faţă de o femeie demnă şi o mare actriţă aşa cum este doamna Dorina Lazăr. În dispreţul legalităţii, cu atitudine de dictatoare în devenire, de vătaf care face ce vrea că doar Bucureştiul e propria ei moşie, având în suflet şi în creieraş modelul Elenei Ceauşescu, primăriţa Firea a dat liber, prin interpuşi, actului de demitere în ziua de 24 august, însă acesta i-a fost adus la cunoştinţă doamnei Lazăr doar în ziua de 30. Nu este nimeni pe lumea asta să îi ceară socoteală lui madam Pandele, nevastă de plagiator?

Ne aflăm doar la începutul toamnei. Şi sunt mai mult ca sigur că marile manevre pesediste ne vor rezerva pe mai departe alte surprize. Dintre cele mai neplăcute. Vom plăti astfel cu vârf şi îndesat factura votului greşit din decembrie 2016. Până la viitoarele alegeri când poate că vom recurge şi noi la ramburs din păcate încă mai este.  

    

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite