Macovei: USL vrea să confişte protestele românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a acuzat Opoziţia că vrea să confişte nemulţumirile românilor, prin sesizarea făcută la Strasbourg de preşedintele PSD, Victor Ponta, ca România să fie subiect de dezbatere în Parlamentul European.

Monica Macovei a scris pe blog că propunerea adresată de preşedintele PSD liberalilor şi social-democraţilor europeni arată „gândirea îngustă a unui politician prins între pasiunea pentru viteză şi cea pentru puterea absolută".

„În România, oamenii îşi exercită dreptul democratic de a protesta. Nemulţumirile acumulate în perioada de austeritate sunt exprimate în stradă şi este un gest de înţeles", a scris Monica Macovei. Ea l-a acuzat pe Ponta că, de fapt, „a minţit Parlamentul European" atunci când a spus că protestele nu au culoare politică.

„La Iaşi şi în Bucureşti, liderii locali ai PSD şi PNL au scos oamenii în stradă", a explicat europarlamentarul, acuzând Opoziţia că a confiscat protestele românilor.

„Ponta n-a făcut decât să aducă în Parlamentul European propriile frustrări politice pentru a cere ajutor să preia puterea", a mai criticat Macovei.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a recomandat, astăzi, Guvernului român să ia în serios revendicările protestatarilor, care au ieşit în stradă în ultimele zile, „pentru că sunt oameni care nu mai au speranţă pentru viitor".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite