Lupta PMP pentru europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Mişcarea Populară (PMP) se pregăteşte minuţios pentru primele alegeri de la înfiinţare, iar competiţia este puternică în interiorul partidului. Lista se întinde pe multe rânduri, deşi conducerea PMP ţinteşte un număr de patru locuri, iar sondajele îi situează în jurul a 10%, însemnând două locuri. Pentru a tria dintre candidaţi, conducerea PMP a decis să nu pună pe liste, pe locuri eligibile, la europarlamentare, parlamentari în funcţie.

Astfel, de exemplu deputatul Florin Popescu, care se afla, ieri, pe prima poziţie în preferinţele membrilor PMP, încheie acum lista candidaţilor PMP.

În urma evaluării candidaţilor în funcţie de preferinţele organizaţiilor, activităţii de partid şi a popularităţii la nivel naţional s-a stabilit că Teodor Baconschi, Cristian Petrescu, Teodor Paleologu, Ruxandra Dragomir, Gunther Wotsch, Gabriel Berca, Florin Secară, Gelu Vişan, Adrian Rădulescu şi Laura Bota ocupă primele locuri. Această listă va fi supusă validării de organizaţiile judeţene. 

Fiecare membru al partidului a acordat pentru fiecare candidat un punctaj de la 1 la 43, stabilind astfel ordinea pe listă care va fi prezentată forului de conducere a partidului pentru a fi validată.

Fostul consilier prezidenţial Daniel Funeriu a fost devansat de nume precum Florin Popescu sau critian Petrescu în opţiunile membrilor PMP.  Funeriu s-a plasat pe locul 16 ca urmare a voturilor exprimate de membrii PMP, ceea ce înseamnă că, cel puţin în mandatul acesta, nu se va bucura de privilegiile unui parlamentar de la Bruxelles.

PMP îşi menţine decizia de a deschide lista cu europarlamentari în funcţie, adică în cazul în care fiica preşedintelui Elena Băsescu va dori să candideze pentru un nou mandat din partea PMP are un loc fruntaş păstrat. Cel mai probabil lista PMP va fi deschisă de actualul europarlamentar Cristian Preda.

Un sondaj Avangarde din februarie relevă că 20% dintre respondenţi au afirmat că ar vota cu PNL şi 18% — cu PDL, cu UDMR 5%, PP-DD şi MP — 4%, PRM — 3%, Alianţa D.A. — 2%.  42% dintre români ar vota cu PSD+UNPR+PC.

Citeşte şi:

Paleologu, Baconschi şi Florin Popescu, doriţi pe lista PMP pentru europene

Florin Popescu, Toader Paleologu, Cristian Petrescu, Gabriel Berca şi Theodor Baconschi ocupă primele locuri în opţiunile membrilor PMP pentru lista partidului la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Mişcarea Populară, uşă către Bruxelles pentru EBA

Elena Băsescu îşi va anunţa în cursul acestei săptămâni candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul European. EBA are mari şanse să ocupe din nou fotoliul de eurodeputat şi după alegerile din 25 mai, dacă va candida pe lista Partidului Mişcarea Populară, partid susţinut ferm de preşedintele Traian Băsescu.

MRU vrea dezbatere cu toţi liderii politici pe tema euroalegerilor

Preşedintele partidului Forţa Civică (FC), Mihai Răzvan Ungureanu, a lansat un apel către toţi liderii partidelor politice din România, de a participa la o dezbatere publică referitoare reprezentarea României în Parlamentul European.

Cu cine merge PDL la europarlamentare

PDL va depune lista cu candidaţii la Parlamentul European pe data de 23 martie. Primele patru locuri sunt rezervate pentru actualii europarlamentari Theodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu şi Traian Ungureanu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite