Lui Tudorel i s-a urcat puterea la cap!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa se întâmplă când puterea cade pe umerii unora nepregătiţi filosofic pentru ea. Li se urcă la cap! Iar ei derapează în paranoia, grandomanie, mitomanie. Îşi pierd bunul simţ şi contactul cu realitatea. Iar atitudinea ministrului Tudorel Toader este o perfectă ilustrarea a celor de mai sus. Nu contează ce spun alţi jurişti, comentatori care se pricep, contează doar ce are în cap domnia sa.

Că are comportament deviat rezultă  şi din faptul că-şi începe actul de acuzare împotriva lui Kovesi cu amănunte autobiografice. Ca să sublinieze că este cel mai bun din ţară în materie de justiţie. Până şi proprii studenţi se îndoiesc de această pretenţie, dar nu-i mai poţi scoate din cap această iluzie. Aşa cum se spune în popor: „prostul nu e prost destul, până nu e şi fudul”.

Tudorel Toader se consideră cel mai deştept jurist din ţara asta, inclusiv prin prisma experienţei sale la CCR. Uită că în cazul Belina a „îmbelinat-o” chiar la CCR, când judecătorii i-au respins pledoaria de susţinere a reclamaţiei făcută de Tăriceanu. Ba mai mult. A invocat cazul Belina între cele 20 de capete de acuzare împotriva lui Kovesi, argumentând că în dispozitiv CCR i-a dat dreptate, doar în concluzia finală, nu. Curat constituţional, coane Tudorele!

Aşa îi transmite şi preşedintelui Iohannis, e drept, pe Facebook:

„În condiţiile în care Preşedintele României nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate procurorul şef al DNA; În condiţiile în care argumentele care au stat la baza declanşării procedurii de revocare au devenit mai actuale şi mai consistente;Văzând legislaţia aplicabilă în acest domeniu; Valorificând jurisprudenţa instanţei de contencios constituţional, Vom sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul Preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA!”

O fi preşedintele Iohannis profesor de fizică, nu constituţionalist, dar are în spate echipe de experţi, inclusiv jurişti, aşa cum au toţi preşedinţii din lumea asta. Să-i consideri pe toţi mai proşti decât tine, ilustrează ce spuneam: la unii se urcă puterea la cap şi le  alterează judecata.

Apoi, instituţia care are în coordonare şi  asigură independenţa justiţiei este CSM. Secţia de procurori a CSM a desfiinţat punct cu punct cele 20 de capete de acuzare emise de Toader. Sunt proşti şi ăştia, zice Tudorel Toader. Nu înţeleg spiritul şi litera legilor şi Constituţiei! Doar eu le înţeleg!

Urmează, cum anunţă Tudorel Toader, sesizarea CCR. Pentru ce? Pentru că Iohannis şi-a exercitat un drept conferit de lege şi Constituţie. Da, zice Tudorel Toader. Dar trebuia să mă asculte pe mine, că eu sunt cel mai cel jurist din ţara asta!

Preşedintele nu a încălcat vreo lege. A fost voinţa legiuitorului ca preşedintele să se ocupe de numirea/revocarea procurorului general al DNA. Atunci, de unde conflictul de natură constituţională?

Asta explică şi Augustin Zegrean: „În mare, există conflict când o instituţie, o autoritate refuză să îndeplinească o atribuţie pe care o are, care e prevăzută în lege sau încalcă atribuţiile altei autorităţi, deci îndeplineşte o atribuţie care nu îi aparţine. Preşedintele nu e obligat să îşi îndeplinească atribuţiile într-un anumit fel, cum cere cineva”.

Să nu înţeleagă Tudore Toader aceste adevăruri simple? Probabil că nu, dacă îi tot dă înainte cu sesizarea CCR.

Să vedem ce vor hotărî Dragnea şi Tăriceanu, că doar premierul poate sesiza CCR pentru un conflict de natură constituţională între guvern şi preşedinte. Iar Premierul Dăncilă nu este acolo de capul ei. Execută doar ce-i spune Dragnea să facă. Va accepta Dragnea să se facă de râs încă odată, şi încă o dată?

În concluzie. Tudorel Toader a pierdut încă o ocazie în care trebuia să tacă. Din păcate pentru dânsul şi cariera dânsului, n-a pătruns încă un adevăr elementar: cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite