Ludovic Orban: PNL nu va vota moţiunea de cenzură. Nu vrem să ne amestecăm în răfuiala dintre cele două clanuri din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la Parlament, că partidul pe care-l conduce nu va vota moţiunea de cenzură depusă împotriva guvernului, deoarece nu vrea să se „amestece în răfuială dintre cele două clanuri” din PSD, clanul Dragnea şi clanul Ponta-Grindeanu.

"Am dezbătut poziţia partidului privitoare la moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva PSD. Am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenţi în sală şi să nu voteze. Reglări de conturi de tip mafiot din interiorul PSD, care nu au nicio legătură cu interesul general au generat o criză politică gravă cu consecinţe grave asupra imaginii României în lume, asupra bunului mers al economiei şi al societăţii. Somăm partidul de guvernământ să pună capăt acestei crize care a fost provocată de ei, din interese obscure şi cu obiective pe care noi nu le putem înţelege”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Potrivit lui Orba, liberalii au decis să nu voteze moţiunea de cenzură, deoarece nu vor să ia parte la „răfuiala internă” dintre PSD, dintre clanul Dragnea şi clanul Ponta-Grindeanu.

„Suntem azi în situaţia în care un impostor ocupă abuziv Palatul Victoria, iar în Parlament nu ştim dacă mai există o majoritate care să fie conformă cu voinţa exprimată de cetăţeni. Perpetuarea crizei politice poate să aibă grave consecinţe pentru România, ca atare am decis să nu ne amestecăm ca partid politic în această răfuială între două clanuri din interiorul PSD, pentru că noi suntem şi împotriva clanului Dragnea, şi împotriva clanului Ponta-Grindeanu”, a adăugat preşedintele liberalilor.

Întrebat ce va face în cazul în care parlamentari liberali vor trece de partea PSD, Orban a declarat că nu este cazul de aşa ceva, pentru că liberalii vor urma decizia luată de partid.

„Am încredere în toţi parlamentari PNL. Am incredere că vor respecta pozţionarea partidului şi am încredere că respecă voinţa cetăţenilor care i-a votat”, a mai spus preşedintele liberal.

În cursul zilei de azi, începând cu ora 14:30, liberalii urmează să aibă o întâlnire de grup.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite