Liviu Dragnea: „Vrem să realizăm prima rupere serioasă de comunism”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul României, Liviu Dragnea. FOTO: Arhivă Adevărul
Vicepremierul României, Liviu Dragnea. FOTO: Arhivă Adevărul

Vicepremierul României, Liviu Dragnea, a vorbit sâmbătă seară în cadrul unei emisiuni de la Digi 24 despre proiectele politice de pe agenda coaliţiei guvernamentale afirmând că proiectul care vizează descentralizarea ar putea fi „prima rupere serioasă de comunism”.

Preşedintele executiv al PSD a abordat mai multe subiecte de actualitate, însă dialogul a fost concentrat în special în jurul proiectului descentralizării. Social-democratul a reamintit că discuţiile privind o formă propice descentralizării au fost  purtate în dese rânduri, unul din cele mai importante momente fiind întâlnirea din urmă cu o de la Tulcea când au participat atât reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi membrii din comisiile Parlamentului care au legătură cu proiectul descentralizării.

Liviu Dragnea a amintit că la discuţiile purtatea până în prezent asupra proiectului de descentralizare au participat şi aleşii locali din UDMR şi PDL, care au putut participa la dezbateri şi la lucrările propriu-zise.

Comentând domeniile care vor fi descentralizate liderul social-democrat a precizat nicio instituţie cu atribuţie de control sau de inspecţie nu va fi descentralizată.

Vicepremierului i-au fost adresate şi întrebări privind relaţia cu partenerii de guvernare şi activitatea miniştrilor din Guvern. Astfel, fiind întrebat dacă ar fi pus în situaţia de a remania vreun ministru din coaliţia guvernamentală, Liviu Dragnea a mărturisit că ar decide remanierea a trei miniştri, fără a da nume.

De asemenea, în privinţa relaţiei pe care o au social-democraţii cu PNL, preşedintele executiv al PSD.a mărturisit că şi-ar dori o stabilitate mai mare în relaţia cu liberalii, în special la nivel judeţelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite