Liviu Dragnea s-a întâlnit cu ministrul pentru Afaceri Europene al Germaniei, căruia i-a dat asigurări cu privire la respectarea statului de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, l-a asigurat pe ministrul de stat pentru Afaceri Europene al Germaniei Michael Roth cu privire la respectarea statului de drept şi a independenţei sistemului judiciar în România, conform unui comunicat al Camerei Deputaţilor. Instituţia arată că Liviu Dragnea s-a întâlnit marţi cu ministrul german, iar printre subiectele abordate s-au regăsit şi modificările legislative din domeniul justiţiei.

Liviu Dragnea l-a primit marţi, la Camera Deputaţilor, pe Michael Roth, ministru de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului Federal german de Externe, discuţiile vizând perspectivele şi priorităţile României în exerciţiul deţinerii, pentru prima dată de la aderare, a Preşedinţiei Consiliului UE.

"Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că viziunea noastră în cadrul UE este una puternic proeuropeană, favorizând o integrare mai profundă, bazată pe valorile şi principiile fundamentale ale UE - unitate, solidaritate, tratament egal şi convergenţă. În acest sens, obiectivele României au în vedere aprofundarea coeziunii europene, menţinerea unei Europe sigure şi stabile, dar şi definirea şi consolidarea rolului global al UE. Ministrul de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului Federal german de Externe a apreciat pozitiv obiectivele României pentru perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, subliniind că acestea sunt cu atât mai importante şi cu un mai mare impact la nivelul Uniunii atât din perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, cât şi din cea a negocierilor privind noul cadru financiar multianual", conform unui comunicat al Camerei Deputaţilor.

Sursa citată menţionează că cei doi oficiali au fost de acord că Europa trebuie să rămână unită pentru a putea face faţă provocărilor şi a-şi menţine relevanţa pe piaţa economică marcată de efectele globalizării, iar România, prin preşedinţia Consiliului UE, are capacitatea de a contribui semnificativ la atingerea acestui deziderat.

"Printre subiectele abordate s-au regăsit şi modificările din domeniul justiţiei, ocazie cu care preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis asigurări cu privire la respectarea statului de drept şi a independenţei sistemului judiciar în România", se mai arată în comunicatul Camerei Deputaţilor.

Germania s-a numărat printre cele douăsprezece state ale căror ambasade au transmis în 28 iunie o declaraţie comună în care fac apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite