Liviu Dragnea: România este „prea acoperită“. Nu cred că există vreo instituţie publică în care să nu fie acoperiţi de la SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la România TV, că România este „prea acoperită”, iar el nu crede că există vreo instituţie publică în care să nu fie „acoperiţi de la SRI”, motiv pentru care această chestiune trebuie clarificată de Comisia de control a SRI.

Chestionat dacă a făcut o solicitare în Comsiia de control a SRI referitoare la „acoperiţi”, Liviu Dragnea a spus că Românie este „prea acoperită”.

„Şi ăsta este un subiect care trebuie lămurit, ţara asta până la urmă este «acoperită». Eu cred că nu există instituţie publică din România în care să nu fie acoperiţi de la SRI. Nu cred că este vreo instituţie de presă care să nu aibă acoperiţi de la SRI. S-a vorbit de multe ori despre acoperiţi din justiţie. Parcă e prea acoperită ţara asta (...) Nu îmi dau seama de ce la o primărie, de exemplu, e nevoie să fie acoperiţi”, a răspuns preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a mai spus că ar trebuie „să se explice oportunitatea, de ce e nevoie de atât de mulţi (acoperiţi – n.r.), de ce în fiecare instituţie”. „Dacă informaţie e reală, poate nu e reală şi nu e niciun acoperit”, a subliniat el.

Liviu Dragnea a susţinut că, de când este preşedintele Camerei Deputaţilor, „nu a prea primit informaţii de la SRI”.

Întrebat dacă serviciile de informaţii au fost implicate în protestele de duminică seara, liderul PSD a spus: „Şi mie mi s-a părut ciudat comunicatul SRI la o oră din noapte. Dar eu cred că Comisia SRI are tot dreptul şi obligaţia să ceară această informaţie. E bine ca lucrurile astea să fie lămurite. Eu sper să nu fi fost implicat niciun serviciu aici, dar e bine să se lămurească (...) Nu e suficient doar un comunicat, după părerea mea”.

În ceea ce priveşte incendiul din clubul Bamboo, preşedintele social-democraţilor a menţiobat că poliţiştii de la MAI ar trebuie să facă cercetări „foarte serioase” în acest caz. „Eu cred că poliţiştii din MAI ar trebui să facă cercetări foarte serioase pentru că ceea ce văd ca speculaţii, că acel incendiu a fost provocat vineri în intenţia de a se potenţa mitingul duminică, dacă aceste speculaţii se dovedesc a fi adevărate ar fi ceva foarte grav. A fi ceva ce nu poate fi accepta de un om normal (...) Dacă speculaţii devin informaţii adevărate, înseamnă că se va mai proceda aşa. După acea tragedie (de la Colectiv – n.r.) în care au murit zeci de copii a venit guvernul lui (Klaus Iohannis – n.r.) şi ce a făcut în domeniul ăsta?”, a subliniat Liviu Dragnea. 

Preşedintele PSD a susţinut că planul lui Klaus Iohannis este ca, până în vară, să dea jos guvernul Grindeanu. „Planul preşedintelui Iohannis este ca, cum - necum, până în vară acest guvern să fie dat jos prin orice mijloace. Ăsta este planul, îl ştim de acum două săptămâni de zile, pentru că evaluarea lor este următoarea - dacă acest guvern rămâne în picioare până la vară şi efectele încep să se simtă, atunci nu mai are nicio şansă nici preşedintele Iohannis şi nici PNL-ul să se revalideze. Este o abordare complet greşită, ştiu că e generată de disperare, dar nu va avea succes", a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a mai spus că Iohannis acţionează "prin incitarea oamenilor să iasă în stradă". "Un miting la care o parte dintre oameni care au participat acolo sunt oameni de bună credinţă, care aşa au crezut că nu sunt de acord cu o lege sau o acţiune a guvernului. O parte erau de la cele trei galerii - Steaua, Dinamo şi Rapid - astea sunt informaţi certe, nu sunt aberaţii. O parte erau de la USR - oameni politici - şi, bineînţeles, preşedintele Iohannis. A fost un miting politic la care au fost convinşi să iasă sau a fost o mişcare civică instigată la care, pe lângă oameni de bună credinţă, au venit şi oameni politici şi oameni care au mai fost folosiţi în astfel de situaţii", a precizat liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite