Liviu Dragnea, despre înregistrările cu Kovesi: Dacă sunt autentice, situaţia arată un tip de abordare ilegal şi incorect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, referitor la înregistrările care au apărut în spaţiul public cu Laura Codruţa Kovesi, că dacă acestea sunt autentice, situaţia este foarte gravă, în condiţiile în care arată un tip de abordare care nu este corect şi legal din partea unor procurori saau din partea unei instituţii întregi.

„Dacă acele înregistrări sunt autentice - am înţeles că au fost contestate, situaţia este foarte gravă după părerea mea, pentru că asta arată un tip de abordare care nu cred că este corect şi legal din partea unor procurori sau din partea unei instituţii întregi. Am înţeles că ministrul Justiţiei a cerut sau Inspecţia Judiciară s-a autosesizat să vedem dacă într-adevăr acele înregistrări audio sunt autentice”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea nu a dorit să se pronunţe în privinţa unei posibile demisii ale Codruţei Kovesi în urma acestor înregistrări, deoarece nu vrea să provoace o altă criză. „Sigur că o să mă întrebaţi dacă în opinia mea trebuie să îşi dea demisia doamna Kovesi. Eu o să vă spun ceva, atât timp cât preşedintele României nu este în ţară, eu amân să mă pronunţ. Eu cred că pe lângă această criză, care sperăm să o închidem miercuri, nu trebuie să mai venim cu o altă criză în aceste zile. Avem timp în perioada imediat următoare”, a completat liderul PSD.

România TV a prezentat, duminică seară, mai multe înregistrări cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În una dintre ele, Kovesi i-ar spune procurorului Jean Uncheşelu că îşi doreşte să

"ajungă mai repede" la "domnul premier” care a semnat "contractele cu casele". "Uncheşelu (procurorul Jean-Nicolae Uncheşelu, care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinarii- n.r.), ştiţi ce îmi doresc? Să decapaţi instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. (...) Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce s-a întâmplat", spune procurorul şef al DNA.

În alte înregistrări, Kovesi le reproşează procurorilor că nu îşi fac treaba, că "de cinci săptămâni nimeni nu a învinuit pe nimeni în DNA", iar cine s-a speriat sau nu are chef de muncă să plece. Ea face referire şi la dosarul privind Ordonanţa de Urgenţă 13. De asemenea, Kovesi mai spune că şi-ar fi dorit ca după decizia CCR privind ancheta declanşată în cazul OUG 13 DNA să iasă "cu un dosar, cu un ministru" sau măcar cu un dosar important.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat pentru News.ro că înregistrarea cu Laura Codruţa Kovesi difuzată de România TV conţine "fragmente" rostite de procurorul şef al DNA în mod public sau la diverse şedinţe, iar între acele declaraţii sunt intercalate sintagme care nu îi aparţin lui Kovesi.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat pe Facebook încă de duminică seară, la scurt timp după aparţia înregistrării în care Kovesi îl invoca pe premier, că va sesiza Inspecţia Judiciară luni în legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la solicitarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a se "ajunge la premierul Sorin Grindeanu".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite