Liviu Dragnea anunţă că l-ar putea chema pe Iohannis la Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, că nu exclude chemarea preşedintelui Klaus Iohannis la comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, precizând totodată că i se pare inadmisibil ca cineva din România să poată refuza să vină la o comisie de anchetă parlamentară.

„Dacă comisia va ajunge la concluzia că o astfel de audiere (a preşedintelui Iohannis – n. r..) este importantă pentru ceea ce vrea să afle ancheta parlamentară, de ce nu?“, a declarat Liviu Dragnea întrebat dacă şeful statului ar putea fi chemat la comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Liderul PSD a adăugat că regulamentul comisiei parlamentare va prevedea prezenţa obligatorie a celor chemaţi la audieri. „Am văzut cu toţii ce forţă au comisiile de anchetă parlamentară în alte state, începând cu America şi continuând cu alte state din alte zone ale lumii. Mie mi se pare inadmisibil ca cineva din România să poată refuza să vină la o comisie de anchetă parlamentară. Vorbim de Parlament, care este instituţia supremă a democraţiei în statul român”, a mai spus Dragnea.

De asemenea, acesta a spus că Parchetul General are o „prestaţie jenantă“ în ceea ce priveşte această anchetă. „Pe mine mă interesează să ducem la capăt ce am decis ieri, şi anume să se rectifice obiectivele comisiei, de asemenea să modificăm Regulamentul. Această decizie a fost generată de o prestaţie destul de jenantă şi o poziţie destul de jenantă a Parchetului general care a decis să înceapă o anchetă penală pe nişte fapte care erau prescrise, după care au venit cu modificarea, au modificat comunicatul de presă. Nu e în regulă ca Parchetul General să se joace aşa cu Parlamentul şi eu cred că regulamentul trebuie făcut în acord cu deciziile CCR şi cu Constituţia, în aşa fel încât o comisie de anchetă parlamentară să nu fie bătaia de joc a nimănui“, a completat Liviu Dragnea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite