Liviu Dragnea: „Am fost în Gara Keleti şi am vorbit cu imigranţii. Am vrut să-i văd cu ochii mei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a publicat, vineri seară, un mesaj pe contul personal de Facebook în care prezintă impresiile sale despre imigranţii aflaţi în Gara Keleti din Budapesta, loc pe care social-democratul l-a vizitat înaintea meciului de fotbal dintre Ungaria şi România.

„Am fost în gara Keleti şi am vorbit cu imigranţii. Am vrut să îi văd cu ochii mei pentru că este această discuţie, statul român zice cu senitătate (n.r.- seninătate) că îi primim şi noi, nu ştim dacă suntem pregătiţi sau nu”, susţine liderul intermiar al social-democraţilor pe Facebook.  

Dragnea a fost suprins de faptul că aceste grupuri de oameni sunt bine organizate. Mi s-a părut ciudat că marea majoritate sunt bărbaţi tineri şi foarte bine organizati, şi că atunci când camere de filmat, prezente în număr uriaş la gara Keleti, sunt îndreptate către unii dintre imigranţi, aceştia îşi ascund feţele. Sunt şi oameni extrem de amărâţi, dar sunt şi alţii foarte bine organizaţi, pe grupuri. Fiecare grup are coordonatorul lui. Au o singură ţintă, să ajungă în Germania”, a adugat preşedintele interimar al PSD.

Dragnea a anunţat şi faptul că ministrul Afacerilor Externe este invitat marţi la şedinţa coaliţiei guvernamentale pentru a prezenta un raport privind cota de imigranţi care ar urma să-i revină României. 

„L-am invitat marţi, la şedinţa Coaliţiei, pe Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, pentru a prezenta un raport privind cotele de imigranţi şi dacă instituţiile statului pot să facă faţă acestora. Vreau să ne spună dacă suntem pregătiţi sau nu, câţi vin, exact, ce înseamnă asta pentru statul român, ce măsuri luăm”, a precizat social-democratul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite