Liberalul Viorel Cataramă propune privatizarea integrală a învăţământului superior şi a spitalelor. Ajutoarele sociale, eliminate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Cataramă, prim-vicepreşedintele PNL Sector 2. FOTO Eduard Enea
Viorel Cataramă, prim-vicepreşedintele PNL Sector 2. FOTO Eduard Enea

Prim-vicepreşedintele sectorului doi PNL, Viorel Cataramă, a prezentat, sâmbătă, în cadrul reuniunii Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti, o moţiune prin care propune privatizarea integrală a învăţământului superior în România şi a sistemului de sănătate, precum şi eliminarea ajutoarelor sociale pentru persoanele capabile să muncească.

„Propunerea noastră este de privatizare integrală a învăţământului superior în România, să nu mai existe niciun fel de învăţământ superior subvenţionat. De ce trebuie să plătim noi din banii noştri studiile unui viitor medic timp de şase ani, ca să plece imediat în străinătate? Deci tot învăţământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parţial învăţământul mediu şi învăţământul primar”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă

Referitor la domeniul sănătăţii, Cataramă a afirmat că degeaba se face 3.500 de euro salariul unui medic, dacă, în continuare, ”la o operaţie se folosesc de o sută de ori mai multe tampoane decât sunt necesare, dacă se cumpără utilaje sau aparate de 10 milioane de euro care stau nefolosite. „Tot sistemul de sănătate, toate spitalele trebuie privatizate, cu excepţia situaţiilor de urgenţă, care trebuie să rămână la stat”, a precizat Cataramă.

El a pledat şi pentru eliminarea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele între 18 şi 62 de ani, capabile să muncească.

De asemenea, el a mai spus că oamenii de afaceri care au demonstrat că fac performanţă în România pot intra în structurile de conducere ale administraţiilor locale şi centrală. „Trebuie să apreciem aceşti oameni de afaceri, nu trebuie să-i eliminăm şi să-i folosim numai ca sponsori pentru activităţile noastre. Vă dau un exemplu - a existat un tembel, scuzaţi expresia, de ministru numit Irimescu, (Achim Irimescu - n.r.) care de la înălţimea rangului de ministru a atacat o firmă privată - Brădet, care avea 150 de angajaţi. A atacat-o incorect, pe informaţii false. Acea fabrică şi-a închis activitatea, 150 de oameni au rămas temporar fără lucru. Nimeni nu a reacţionat şi nu l-a tras la răspundere. Electoratul nostru nu reprezintă patronul lui Brădet. Electoratul nostru sunt cei 150 de oameni care munceau acolo şi care aveau venituri pentru ei şi familiile lor”, a mai spus Cataramă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite