Legile Justiţiei, traduse pentru ambasade şi trimise către acestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Florin Iordache a transmis, joi, ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, textul tradus al celor trei legi privind domeniul Justiţiei care au fost adoptate în Parlament, precum şi un rezumat cu amendamentele depuse la pachetul de legi, au declarat surse parlamentare pentru agenţia Mediafax.

UPDATE Răspunsul Ambasadei Franţei

Pe site-ul Camerei Deputaţilor, la documentele comisiei privind modificarea Legilor Justiţiei, apar traduse cele trei legi adoptate recent şi care vizează organizarea judiciară, statutul judecătorilor şi funcţionarea CSM. Potrivit surselor parlamentare, citate de Mediafax, aceste traduceri au fost transmise joi de către preşedintele comisiei speciale, Florin Iordache, către Teodor Meleşcanu. La rândul său, ministrul de Externe le va pune la dispoziţia ambasadelor.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vinerea trecută, că ambasadorii României o sa transmită cancelariilor europene şi Comisiei modificările traduse aduse Legilor Justiţiei, spunând ca până acum nu a reuşit nimeni să identifice nici măcar un articol care să afecteze independenţa Justiţiei.

„O sa transmitem tuturor ambasadelor si Comisiei Europene materialul tradus pentru că trebuie să mai recunoaştem un lucru: până acum nu s-a identificat un articol care să spună că ăla în mod special afectează independenţa Justiţiei (...) Eu cred că şi preşedintele trebuie liniştit, mai ales că vin sărbătorile“, a precizat Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite