Laura Codruţa Kövesi- zilnic, în bătaia puştii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul zicerii neaoş româneşti potrivit căreia pe plaiurile  mioritice orice minune ţine nici mai puţin, nici mai mult decât trei zile este drastic pus la îndoială de atacurile care nu mai încetează la adresa DNA şi, îndeosebi, la adresa şefei sale- d-na Laura Codruţa Kövesi.

Cei care zi de zi, seară de seară, în gazete, la televiziuni, la radio, pe bloguri se ocupă de ceea ce pretind a fi inimaginabilele abuzuri ale fostului procuror general, devenită de câţiva ani şefa anticorupţiei din România probează o tenacitate ieşită din comun. Îl contrazic neîncetat pe Poincaré, cel care edictase că suntem aux portes de l’Orient où tout est pris à la légère.

O atacă sistematic pe doamna Kövesi pretinşii titani ai presei scrise din România.Indivizi al căror condei era la fel de harnic în perioada comunistă întru proslăvirea faptelor lui Nicolae Ceauşescu sau ale ayatolahului Khomeyny.

O face Ion Cristoiu pe cristoiublog şi pentru ca lucrurile să fie clare textele lui sunt preluate şi de Evenimentul zilei, al cărui patron, care se crede şi el ziarist, are mari probleme în justiţie, o face Cornel Nistorescu în Cotidanul. Televiziunile de casă ale puterii pesedisto-aldiste – îndeosebi România tv a fugarului Sebastian Ghiţă, dar şi TVR 1, în emisiunea România9, acolo unde Ionuţ Cristache pune în aplicare, ajutat de o serie de complici, printre care aceiaşi Cristoiu, Nistorescu plus sociologul naţional Marius Pieleanu, dar şi cu colaborarea dezgustătorilor Sorin Roşca Stănescu şi Liviu Mihaiu şi graţie laşităţii Irinei Radu, ordinele primite zilnic de la Liviu Dragnea &co. O face atât de ezitantul b1tv, şi zic “ezitant” pentru că una face la această Televiziune, aflată în bătaia vântului, Sabin Orcan, alta Silviu Mănăstire. Nu lipseşte din corul detractorilor neobosita Antena 3 care se răfuieşte zilnic cu toţi cei ce vor stârpirea corupţiei din România şi îi atacă “ostatecul luat înapoi”.Pe “profesorul” Dan Voiculescu, autor în cei trei ani de stat la zdup a nu mai puţin de 11 cărţi, bolnav nevoie mare şi care îşi tratează suferinţele la volanul unei maşini de lux şi în sejururi la Marea Neagră.

 Sunt inamici de moarte ai DNA şi măcinaţi de o neîmpăcată ură faţă de şefa lui politicieni pretins de mare calibru, în fapt, nişte mega-caricaturi, începând cu preşedinţii partidelor din coaliţia de guvernare. Căci şi Liviu Dragnea, şi Călin Anton Constantin Popescu-Tăriceanu sunt titularii unor dosare grele aflate pe rol şi cu fiecare zi ce trece apar indicii că ei şi aghiotanţii lor au mai comis şi alte mari matrapazlâcuri.

Chiar şi lideri ai Opoziţiei şi-au făcut un scop din obţinerea demiterii d-nei Kövesi. Îndeosebi preşedintele PMP, fostul preşedinte al României, pe numele lui Traian Băsescu, şi el cu multe bube-n cap, dar care vrea să-i vindece de bube şi pe frăţiorul Mirciulică, şi pe fetiţa Ioana, şi pe Julieta cu numele din buletin Elena Udrea. Nici PNL nu este tocmai încântat de ceea ce face DNA, cu atât mai puţin de acţiunile doamnei Kövesi.

Politicieni de încă şi mai mic calibru decât cei numiţi mai sus, care până mai ieri încă mai păstrau un aer de onorabilitate, se dau de ceasul morţii când vine vorba de doamna Kövesi. Precum miruitul Varujan Vosganian care, mai zilele trecute, unde altundeva decât la emisiunea lui Ionuţ Cristache, a debitat enormitatea potrivit căreia România ar suferi de un exces în domeniul luptei anti-corupţie.  

Nu trebuie uitaţi bodyguarzii sau golanii politici de genul unui Liviu Pleşoianu sau Codrin Ştefănescu, acesta din urmă dezvăluind chiar în cursul săptămânii care se încheie planul PSD de comasare a DNA cu DIICOT. O operaţiune extrem de folositoare conducerii penale a principalului partid de guvernământ fiindcă ar permite înlocuirea , oarecum pe cale naturală, a Laurei Codruţa Kövesi.

Şi cum d-na Kövesi are duşmani şi în interiorul breslei, iată că o atacă şi magistraţii, ba chiar şi procurorii. Ultra-celebrul domn Ţuluş s-a adresat în acest sens unei Televiziuni care emite din Bulgaria.

Mecanismul anti- DNA şi anti-Kövesi este foarte bine pus la punct. Nu doar că zilnic apar pe piaţă noi dezvăluiri, nu numai că tot la două zile suntem anunţaţi că şefa DNA a mai primit o nouă lovitură decisivă. Acei jurnalişti şi acele organe de presă care fie că o susţin, fie că dovedesc o atitudine echilibrată faţă de d-na Kövesi şi instituţia pe care dumneaei o conduce sunt calomniaţi fără încetare. Sunt acuzaţi fie că ar fi ofiţeri acoperiţi, că ar îndeplini ordinele Sistemului (Ziare.com, Hotnews, Rise Project), fie că s-ar fi constituit într-o adevărată unitate militară (Digi 24), fie că ar îndeplini ordine cu schepsis (Adevărul). Împotriva lor se cântă zilnic Aria calomniei.

Să fiu bine înţeles. Cred, fără nici cea mai mică rezervă în utilitatea DNA, în necesitatea asigurării independenţei sale, Mă simt mult mai confortabil în pielea mea de cetăţean ştiind că cineva veghează şi că veghea aceasta le dă frisoane unor inşi de gabaritul şi nemernicia unor Dragnea şi Tăriceanu care ţopăie fără ruşine pe demnitatea acestei naţii.

Pe de altă parte, nu sunt ceea ce se cheamă un fan necondiţionat al d-nei Laura Codruţa Kövesi. Sunt cum nu se poate mai conştient că şefa DNA a comis numeroase greşeli, printre care şi pe aceea de a nu se fi prezentat în faţa Comisiei parlamentare care cercetează faptele din jurul alegerilor prezidenţiale din anul 2009. Indiferent de faptul că totul porneşte de la cele scrise de hiper-compromisul Dan Andronic, iar comisia este alcătuită din parlamentari cu condicuţă. Se vede cu ochiul liber că d-na Kövesi nu posedă arta comunicării publice, că are o atitudine prea autoritaristă.  Imaginea domniei-sale este afectată şi de procentul de fragmente plagiate din teza ei de doctorat.

Pentru toate acestea, d-na Kövesi este datoare cu explicaţii. Absenţa lor e utilizată în defavoarea ei de toţi cei ce o contestă.

În urmă cu ceva timp, publicam pe adevărul.ro  un editorial intitulat Tema săptămânii. Ideea lui pornea de la cele scrise în introducerea comentariului meu de azi. Iată, mai există şi excepţii. Subiecte care ţin afişul săptămâni şi luni întregi. Semn că DNA şi d-na Kövesi îi încurcă pe mulţi grei din  România.      

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite