La PSD se schimbă astăzi Tanda cu Manda?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi pare să fie ziua când cel puţin aşa, de ochii lumii şi pentru întreţinerea mitului că PSD ar fi un partid în care ar mai conta democraţia, se va decide soarta guvernului Grindeanu.

Cum în cel mai pur stil bolşevic, după modelul lui Nicolae Ceauşescu, domnul, mai corect spus tovarăşul, camaradul, penalul Liviu Dragnea controlează forurile de conducere ale partidului, se pare că hotărârea e deja luată de teleormăneanul care face pe omul cumsecade. Restul lumii pesediste neavând decât misiunea de a ridica conştiincios mâna şi de a spune da, tovarăşe preşedinte, aveţi dreptate, e exact aşa cum aţi spus dumneavoastră! (Aplauze, ovaţii, sala scandează PSD-Dragnea, după modelul parantezelor din Scânteia de odinioară).

Acum, la o adică, românii nu ar avea nici un motiv nici să-l plângă, nici să-l regrete, dar nici să-i spună lucruri prea grele premierul de sacrificiu Sorin Grindeanu care părea a fi astfel încă din clipa în care a fost propus în funcţie aproape eminamente din voinţa şi din capriciul lui Liviu Dragnea.

E foarte adevărat că după mega-scandalul legat de Ordonanţa 13, bănăţeanul Sorin Grindeanu a fost unul dintre puţinii pesedişti de frunte care a înţeles că nu-i de glumă, că votul din decembrie 2016 nu dă dreptul Coaliţiei PSD-ALDE să încalce demnitatea unei naţiuni care nu vrea să fie condusă de corupţi şi inşi care au comis nenumărate abuzuri în serviciu. De aici, probabil, şi atitudinea de solidaritate adoptată de prim-ministru faţă de ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader, atacat din toate părţile. Şi de poliglota tupeistă Olguţa ot Craiova, şi de primăriţa de talk-show şi de acţiune zero Gabriela Firea, şi de respingătorul Şerban Nicolae, şi de vorbitorul fără urmă de minte şi civilizaţie, umanoidul Codrin Ştefănescu.

Deocamdată la bursă, se acumulează zvonuri nenumărate. Ba că vor fi remaniaţi doar câţiva miniştri, ba că 20 de miniştri au picat evaluarea, ba că va pleca întreg guvernul, ba că Dragnea ar vrea să profite de situaţie şi să scape de parcă încă şi mai stângistul şi campionul întru vorbit aiurea Călin Popescu-Tăriceanu, ba că miniştrii ALDE le vor face loc udemeriştilor lui Kelemen Hunor, ba că vom avea o femeie prim-ministru, de preferinţă fostă secretară de şcoală sau de primărie. Misiunea principală a înlocuitorilor fiind aceea de a pune în aplicare nerealistul program de guvernare. Scris de un alt familiarizat al puşcăriilor - Darius Vâlcov - închisoarea, fărădelegea, jaful fiind în specificul şi în natura PSD - şi debitat papagaliceşte de inginerul cu competenţe zero în economie Liviu Dragnea. Indiferent care ar fi consecinţele pe termen lung şi mediu pentru România.

Dincolo de zvonuri şi de mentalitatea stalinistă a lui Dragnea, de caracterul său zero, de convingerea că se poate purta de parcă ţara ar fi proprietatea lui personală câştigată la poker, un singur lucru este cu adevărat sigur. Astăzi vom afla dacă la PSD se schimbă Tanda cu Manda sau Dragnea va spune, spre ciuda primăriţei Firea, la loc comanda!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite