Klaus Iohannis face cunoştinţă cu noul său duşman: generaţia Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poziţionarea preşedintelui Klaus Iohannis în favoarea Antenei 3 a generat un val imens de critici în mediul online. Zeci de mii de oameni din ţară, dar şi din diaspora i-au dat unlinke (nu-mi place) lui Iohannis pe Facebook. În paralel, PSD a copt o lege în favoarea trustului Intact. La polul opus, popularitatea premierului Dacian Cioloş creşte, iar inspectorii ANAF au venit cu detalii care demontează o nouă minciună a Antenei 3.

 Preşedintele Klaus Iohannis se confruntă cu cea mai mare ofensivă a alegătorilor săi de la preluarea mandatului. În doar 24 de ore, peste 20.000 de utilizatori şi-au retras like-ul (îmi place) dat paginii oficiale a preşedintelui României, cel care a doborât recordurile de popularitate, înregistrând peste un milion şi jumătate de aprecieri, mai multe decât cancelarul Germaniei Angela Merkel sau orice alt lider european. 

Publicul Facebook se declară dezamăgit de implicarea lui Iohannis în scandalul Antena 3 – ANAF, după ce preşedintele a spus că cei de la ANAF au avut o „abordarea heirupistă“ atunci când le-au cerut celor de la Antena 3 să evacueze sediul confiscat de stat în urma unei decizii judecătoreşti. „În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă“, a răspuns Iohannis unei întrebări venite chiar din partea repoterului Antena 3.

FENOMENUL LIKE-ULUI RETRAS
Declaraţia lui Iohannis a provocat în rândul publicului din mediul virtual stări de furie, dezamăgire şi răzvrătire. Pe lângă mesaje, internauţii şi-au retras şi like-urile de pe pagina de Facebook a preşedintelui. În prima zi, Klaus Iohannis a pierdut un fan la trei secunde. „Îmi retrag like-ul pe care vi l-am dat din toată inima. Dacă aş putea, mi-aş retrage şi votul!“, i-a scris Alina Vasiliu lui Klaus Iohannis.

Numar fani Iohannis pe Facebook

Cele mai multe reproşuri s-au referit la interpretarea superficială pe care a dat-o Iohannis unei hotărâri judecătoreşti definitive. „Cum vine asta domnule Iohannis? Respectarea legii a ajuns să devină un abuz? Înainte de toate, cei la Intact să dea banii din prejudiciu şi după mai vorbim de libertatea la exprimare. Eu nu ştiu să le fi anulat cineva licenţa de emisie celor de la Antena 3. Legea trebuie sa fie egală pentru toţi“, i-a transmis Marian Ursu. Ieşeanul Bogdan Lebăda îi explică lui Iohannis că nu intră în atribuţiile preşedintelui să comenteze decizii judecătoreşti definitive. „Cunosc destule cazuri de executări, şi pentru niciunul nu l-am văzut pe preşedinte promiţând că se vor găsi soluţi! Acele 60 de milioane sunt banii cetăţenilor acestei ţări, de care ar trebui sa se bucure în învăţământ, autostrăzi, sănătate, etc., chiar şi după un an şi şase luni de la hotărârea definitivă. Păcat că aţi decis să dezamăgiţi acei oameni care au făcut diferenţa între turul 1 şi turul 2 la alegeri prezidenţiale!“, i-a scris Bogdan.

„NU MAI VEZI COTROCENIUL DIN 2019“
Administratorii paginii lui Iohannis nu au răspuns la niciun mesaj, deşi ca Alina, Bogdan şi Marian au fost peste zece mii de utilizatori, cei mai mulţi tineri, care au răbufnit. Alţi susţinători i-au amintit lui Iohannis de campania dusă de Antena 3 împotriva sa la alegerile prezidenţiale.

Klaus Iohannis a câştigat în faţa lui Victor Ponta cu o diferenţă de aproape un milion de voturi, sociologii arătând, ulterior, că răsturnarea spectaculoasă din turul al II-lea s-a datorat generaţiei Facebook. Acum, acelaşi electorat îi transmite lui Iohannis să-şi ia gândul de la câştigarea unui al doilea mandat pentru că nu se mai poate baza pe voturile lor. „Nu mai vezi tu Cotroceniul din 2019. Sunt şi oameni care nu uită repede şi nu iartă“, i-a transmis Aurel Vlasiu. Indignarea internauţilor este cu atât mai mare cu cât una dintre vedetele Antenei 3, Mircea Badea, le-a cerut fanilor săi să-l ajute pe preşedintele Klaus Iohannis să-şi recupereze like-urile pierdute în 24 de ore.

CIOLOŞ, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
Spre deosebire de Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş a intrat în dialog cu cei care i-au scris după dezbaterea din Senat, unde Cioloş a fost obligat să ofere explicaţii legate de acţiunea ANAF. Premierul a revenit, aproape de miezul nopţii, pe pagina sa de Facebook, pentru a arăta, încă o dată, că ANAF nu a făcut altceva decât să aplice legea şi pentru asta se bucură de toată susţinerea lui. „Am comunicat direct Fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca să aplice legea“, a precizat Cioloş, care a adăugat că nu scuză, astfel, modul în care a acţionat ANAF. „Regret modul în care a acţionat ANAF în acest caz şi în altele, prin descindere în forţă care poate fi interpretată ca intimidare“, a spus premierul la câteva ore după ce preşedintele Iohannis s-a poziţionat în favoarea Antenei 3.

Totuşi, mulţi au considerat o slăbiciune din partea lui Cioloş faptul că i-a certat uşor pe inspectorii ANAF pentru că au intervenit în forţă la Antene .„Degeaba vă înconjuraţi de oameni de calitate precum Cristian Ghinea sau Vlad Alexandrescu dacă în acelaşi timp faceţi astfel de compromisuri“, i-a spus Camil Golub. „Nu am făcut niciun compromis. Am apărat legea în faţa celor care au vrut doar spectacol şi am încercat să am un punct de vedere echilibrat, susţinând faptul că ANAF a aplicat legea, dar regretând că a fost şi o tendinţă de intimidare care din păcate a fost speculată apoi de cei de la Antene “, a răspuns Cioloş.

Au fost şi multe mesaje de susţinere pentru Cioloş. „Vrem recuperarea datoriilor si oprirea furturilor. Mie personal nu mi se pare deplasataă acţiunea ANAF fiindcă a dat buzna peste o şleahtă de dezinformatori“, a scris Nojea Dragoş. După ce a apărat ANAF în războiul cu trustul Intact, popularitatea premierului a crescut cu câteva procente, concretizate în like-uri pe Facebook.

Pentru mai multe informaţii despre acest subiect, mai puteţi citi şi:

Iohannis, reacţie ciudată în cazul Antena 3: Abordarea heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă

Klaus Iohannis, batjocorit pe Facebook după ce a luat apărarea Antenei 3. Câţi fani a pierdut, în doar câteva ore, preşedintele României

Cioloş a explicat în Senat cazul Antena 3: ANAF a respectat legea. Nu există posibilitatea închirierii. Dragnea: Nu m-a lămurit

Dacian Cioloş îşi apără mesajul din Senat pe Facebook: „Regret MODUL în care a acţionat ANAF, dar susţin fondul intervenţiei. Nu am făcut niciun compromis”

Ordin de „evacuare urgentă” a sediilor Antena 3 şi Antena 1

Jocul amânărilor în scandalul clădirii confiscate de ANAF, din care emit Antenele

Valentin Jucan, despre întâlnirea membrilor CNA cu reprezentanţii Intact: „Un joc penibil prin care instituţia este făcut preş în faţa Antenei 3“

Liviu Dragnea sare în apărarea Antenei 3: „ANAF a descins într-un mod abuziv. Cioloş să găsească soluţii ca aceste televiziuni să nu fie închise“

Dragoş Pătraru şi Rareş Bogdan critică ANAF pentru cum acţionează în cazul Antenelor, iar Radu Banciu îi sfătuieşte pe români „să nu intre în panică“

Ce nu se spune în scandalul ANAF – Antena 3

Voiculescule, dă-ne banii pe care ni i-ai furat, ca să se simtă şi Badea liber!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite