Klaus Iohannis, batjocorit pe Facebook după ce a luat apărarea Antenei 3. Mircea Badea le cere fanilor săi să-l ajute pe Iohannis să-şi ia like-urile înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a fost aspru criticat pe pagina de Facebook, după ce miercuri seară a declarat că cei de la ANAF au avut o „abordarea heirupistă“ atunci când le-au cerut celor de la Antena 3 să evacueze sediul confiscat de stat în urma unei decizii judecătoreşti.

UPDATE La ora 20.00, 20.400 de utilizatori Facebook şi-au retras like-urile de pe pagina de Facebook a preşedintelui României, potrivit facebrands.ro.

UPDATE La o zi după declaraţiile lui Klaus Iohannis care a sărit în apărarea Antenei, pagina oficială de Facebook are cu 17.000 de like-uri mai puţin.

UPDATE Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei“, face un apel la fanii săi de pe Facebook să vină în ajutorul preşedintelui Klaus Iohannis pentru a recupera like-urile pierdute. „Băsiştii îşi retrag like-urile de pe pagina lui Iohannis pentru că a fost corect în legatura cu situaţia Antenelor. Au senzaţia că fac o mare şmecherie cu like-urile vieţii! Este momentul să fim şi noi faţă de Iohannis. Să-l ajutam să-şi ia like-urile înapoi. Pas cu pas! Da, cred ca e bine sa-i contracaram. Să piarda peste tot!“, sună îndemnul lui Badea.

UPDATE Mircea Cărtărescu, reacţie pe pagina sa de Facebook: Ieri regele alb (care era deja gri) s-a înnegrit şi el. Eşichierul politic a devenit astfel unanim: negrele joacă cu negrele. No hope.

Până azi la ora 16.00, peste 13.500 de români au dat „unlike“ paginii de Facebook a preşedintelui României, după declaraţia în cazul Antenelor. 

Utilizatorii de Facebook au luat cu asalt pagina de Facebook a preşedintelui, criticându-l pentru declaraţia referitoare la cazul Antenei 3. „În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă", a declarat preşedintele, vorbe care au stârnit furia internauţilor. 

video

„Câtă nesimţire să iei apărarea unor chiriaşi care nu eliberează o clădire ocupată abuziv! Câtă aroganţă în a pune la zid instituţii ale statului ca să îţi aperi amicii infractori. Până la urmă, şi dom' presedinte are o casă pe care ia chirie deşi nu mai e a lui, nu? E de plecat din ţară, ăştia o confisca metru cu metru!“, i-a scris utilizatorul Răzvan Prodescu. 

Alţi comentatori i-au reproşat faptul că a fost susţinut cu voturi din partea electoratului care susţinea lupta DNA împotriva corupţiei, iar acum a uitat de principiile din campanie. 

„Cum rămane cu voturile luate de la votanţii dnei Macovei, domnule Iohannis? Credeţi că ajungeaţi Preşedinte fără acele voturi? Credeţi că erau simpatizanţii Antenei 3? Credeţi că sunteţi Preşedinte datorită publicului Antenei 3? Vă înşelaţi amarnic!!! Vine toamna, domnule Presedinte!!! Vine 2019!! Vin multe alegeri, iar votanţii Antenei 3 se împuţinează având în vedere vârsta lor! Vă sugerez să gândiţi mai profund pe viitor! Noi oricum v-am văzut si auzit! Nu o să vă uităm!“, i-a scris Maria Fellini. 

captura

Şi Ionica Tănase a argumentat în mesajul trimis preşedintelui faptul că ANAF-ul a urmărit doar să pună în aplicare o decizie judecătorească, nefiind vorba de o acţiune abuzivă.

„Cum puteţi spune ca actiunea pentru evacuarea celor de la antene este «heirupistă» când verdictul împotriva lui Voiculescu este dat din 2014 si pana in prezent s-au recuperat doar 1% din prejudicii? Cum puteti sa faceti aceste afirmatii in loc sa va sprijiniti premierul si tot guvernul dealtfel pentru actiunea respectiva? Trebuia, până acum, să trageţi la răspundere ANAF-ul că nu au recuperat mai mult din prejudicii şi nu să amânaţi şi să permiteţi funcţionarea unui trust cu probleme financiare şi administrative?“, a scris Ionica Tănase.

captura

  

Numărul celor care au dat „Like“ paginii de Facebook a preşedintelui Iohannis a început să scadă. Dacă la 21.40, Iohannis avea 1.731.798 de oamenii care îi apreciau pagina de Facebook, 20 de minute mai târziu numărul a scăzut cu aproape 200 de persoane. 

Oamenii se mobilizează pe Facebook pentru a ieşi în stradă

Pe Facebook a apărut şi un eveniment intitulat „Nu eşti preşedintele nostru“, organizat de „Basarabia e România“, care anunţă un protest pentru sâmbătă seară, de la ora 18.00, în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Un alt protest, „Antena 3 nu e deasupra legii“, este anunţat pentru mâine seară, de la ora 19.00, tot în Piaţa Universităţii.

„Veniţi alături de noi VINERI SEARA pentru a cere evacuarea neîntârziată a televiziunilor grupului Antena din clădirile pe care le ocupă ilegal de un şi jumătate, pentru respectarea hotârârilor judecătoreşti şi pentru o ţară în care aplicarea legii nu e la cheremul oligarhiei“, sună apelul iniţitorilor.

image
image

Pentru mai multe informaţii despre acest subiect, mai puteţi citi şi:

Iohannis, reacţie ciudată în cazul Antena 3: Abordarea heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă

Klaus Iohannis, batjocorit pe Facebook după ce a luat apărarea Antenei 3. Câţi fani a pierdut, în doar câteva ore, preşedintele României

Cioloş a explicat în Senat cazul Antena 3: ANAF a respectat legea. Nu există posibilitatea închirierii. Dragnea: Nu m-a lămurit

Dacian Cioloş îşi apără mesajul din Senat pe Facebook: „Regret MODUL în care a acţionat ANAF, dar susţin fondul intervenţiei. Nu am făcut niciun compromis”

Ordin de „evacuare urgentă” a sediilor Antena 3 şi Antena 1

Jocul amânărilor în scandalul clădirii confiscate de ANAF, din care emit Antenele

Valentin Jucan, despre întâlnirea membrilor CNA cu reprezentanţii Intact: „Un joc penibil prin care instituţia este făcut preş în faţa Antenei 3“

Liviu Dragnea sare în apărarea Antenei 3: „ANAF a descins într-un mod abuziv. Cioloş să găsească soluţii ca aceste televiziuni să nu fie închise“

Dragoş Pătraru şi Rareş Bogdan critică ANAF pentru cum acţionează în cazul Antenelor, iar Radu Banciu îi sfătuieşte pe români „să nu intre în panică“

Ce nu se spune în scandalul ANAF – Antena 3

Voiculescule, dă-ne banii pe care ni i-ai furat, ca să se simtă şi Badea liber!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite