Ion Iliescu spune că nu a avut nicio legătură cu chemarea lui Cioloş la Senat pentru a da explicaţii privind cazul Antena 3: „Este o speculaţie fără temei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Ion Iliescu FOTO Arhiva Adevărul
Fostul preşedinte Ion Iliescu FOTO Arhiva Adevărul

Fostul preşedinte Ion Iliescuîl contrazice pe fostul său consilier Şerban Nicolae, care a spus că de la fostul lider PSD a pornit ideea convocării premierului Dacian Cioloş pentru a da explicaţii în Senat despre acţiunea ANAF de la sediile Intact.

„Mă surprinde ştirea vehiculată în unele ziare şi la unele posturi de televiziune, că eu — Ion Iliescu — aş fi influenţat cu ceva chemarea în faţa Senatului a premierului Cioloş! În ce fel şi în ce calitate aş fi putut face eu acest lucru? Este o speculaţie fără temei“, a scris Ion Iliescu, pe blogul personal.

În urmă cu câteva zile, preşedintele de onoare al PSD a comentat cazul Antena 3, referindu-se la o limitare a libertărţii de exprimare din partea statului. „Statul este garantul drepturilor şi libertăţilor civile. Într-un mod inexplicabil, statul, prin instituţiile sale, decide să limiteze dreptul la liberă exprimare unui trust de presă, Intact, şi televiziunilor sale. Este dreptul ANAF să-şi exercite prerogativele. Dar, în acelaşi timp, este obligaţia să se comporte raţional, nu discreţionar. Intervenţia din sediul televiziunii A3 a fost o demonstraţie de forţă, cu nimic justificată“, a reacţionat Iliescu, tot pe blogul său personal.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, joi, la Antena 3, că de la Ion Iliescu a pornit ideea convocării premierului Dacian Cioloş în Parlament, în cazul evacuării Antenelor, pentru a da explicaţii despre acţiunea ANAF.

„Ideea cu convocarea lui Dacian Cioloş în Senatul României mi-a venit după o discuţie cu preşedintele Iliescu. M-a sunat luni seara şi mi-a cerut să reacţionăm într-un fel, să facem declaraţii în plenul Senatului, să ne spunem punctul de vedere. Şi mi-am adus aminte că preşedintele Iliescu a avut iniţiativa invitării în Senat în 2005 a lui Tăriceanu“, a afirmat senatorul Şerban Nicolae, fost conslier al lui Iliescu.

Şerban Nicolae a mai povesti că a discutat a doua zi cu Tăriceanu despre acest dialog cu Ion Iliescu, iar acesta a anunţat aproape imediat că îl va chema în plenul Senatului pe primul ministru Dacian Cioloş şi-i va cere să explice acţiunea în forţă a inspectorilor de la ANAF.

„Şi l-am sunat a doua zi dimineaţa pe Tăriceanu şi am vorbit cu el”, a mai spus Nicolae.


Dacian Cioloş le-a explicat senatorilor, miercuri, că ANAF n-a făcut altceva decât să pună în aplicare o decizie a Justiţiei atunci când a cerut Antenei 3 să evacueze sediul confiscat de stat. Pentru că a fost de partea legii, Cioloş a avut de îndurat un potop de jigniri. Pentru ca umilinţa să fie completă, preşedintele Iohannis s-a coborât, pas cu pas, la nivelul senatorilor şi a vorbit despre „atitudinea heirupistă“ a inspectorilor ANAF. 

La dezbaterea din Senat pe tema scandalului dintre Antena 3 şi ANAF, premierul Dacian Cioloş a îndurat o rafală de atacuri la persoană din partea parlamentarilor.  În discursul susţinut în Parlament, premierul Dacian Cioloş a răspuns tuturor întrebărilor care au rulat în ultimele zile pe burtierele Antenei 3 şi preluate de senatori în intervenţiile lor.


Citeşte şi:

Reportaj. Cum a decurs ziua în care premierul Cioloş a fost umilit de Senat  Dacian Cioloş le-a explicat senatorilor că ANAF n-a făcut altceva decât să pună în aplicare o decizie a Justiţiei atunci când a cerut Antenei 3 să evacueze sediul confiscat de stat.

Liderii Executivului, Iohannis şi Cioloş, evaluaţi de Băsescu, Iliescu şi Antonescu Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Cioloş au fost, în ultimele săptămâni, evaluaţi şi reevaluaţi de foşti preşedinţi ai României sau lideri de partid, părerile fiind diferite şi uneori surprinzătoare.

Cele mai bune bancuri cu preşedinţii României Preşedinţii României şi-au găsit loc în folclor, devenind, rând pe rând, subiect de bancuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite