Ion Iliescu despre suspendarea lui Băsescu: Este iluzorie o asemenea chestiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat la Europa FM că nu crede într-o suspendare a preşedintelui traian Băsescu, şi că, cel mai probabil, vom avea alegeri la termen.

"Intenţia şi dorinţa a una, iar realitatea politică e alta. Mie mi s-a părut cam pripită această chestiune. Altminteri, sigur, dacă privim starea de spirit a populaţiei, populaţia ar aştepta o schimbare mai rapidă. Dar ne aflăm în cadrul unor reguli de funcţionare a democraţiei. Nu se poate genera o astfel de schimbare fără să realizezi o majoritate parlamentară necesară. Nu avem o astfel de majoritate, din contră", a declarat Ion Iliescu, la Europa FM.

"Eu nu sunt atât de optimist ca alţii că acum, după congres, UDMR va intra rapid în barca unei opoziţii care să răstoarne raportul de forţe. E iluzorie o asemenea chestiune. Deci, trebuie să privim lucrurile cu realism. Iar situaţia cea mai probabilă este să avem alegeri la termen", a adăugat Ion Iliescu.

Fostul preşedinte va împlini pe 3 martie 81 de ani. Acesta a vorbit într-un interviu, pentru Agerpres, despre o nouă generaţie de politicieni şi despre cum va sărbători cele peste opt decenii. Citiţi aici ce a declarat Ion Iliescu pentru Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite