Iohannis, alături de Kovesi: Lipsă de claritate în prezentarea raportului DNA. Voi uza de toate prerogativele pentru a asigura independenţa Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat imediat după ce ministrul Justiţiei a anunţat că va propune revocarea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi. Administraţia Prezidenţială susţine că raportul citit de Tudorel Toader este „lipsit de claritate“şi diferă de analiza preşedintelui Iohannis. Cotroceniul susţine că şeful statului se declară în continuare mulţumit de activitatea şefei DNA.

„Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA şi având în vedere că evaluarea activităţii DNA şi a conducerii acestei instituţii de către Preşedintele României diferă de cea a Ministrului Justiţiei, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administraţiei Prezidenţiale de către departamentele de specialitate.

În repetate rânduri, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulţumit de activitatea DNA şi a conducerii sale, punct de vedere pe care şi-l menţine în continuare.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituţionale pentru asigurarea funcţionării unei justiţii independente şi pentru consolidarea statului de drept“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială. 
 

Citeşte şi:

Tudorel Toader cere demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. Decizia este la Klaus Iohannis

USR cere demisia imediată a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader

PNL, după ce Tudorel Toader a propus revocarea şefei DNA: Ministrul Justiţiei a ales să fie de partea infractorilor. Revocarea Codruţei Kovesi nu e oportună

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite