Iohannis, răspuns pentru Dragnea: Dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi, e problema sa. Eu nu ameninţ pe nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea au întrerupt orice urmă de dialog. FOTO Inquam Photos
Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea au întrerupt orice urmă de dialog. FOTO Inquam Photos

Preşedintele Klaus Iohannis i-a răspuns, joi, lui Liviu Dragnea, care declarase că şeful statului „ameninţă în stil mafiot“. Iohannis asubliniat căel nu ameninţă pe nimeni şi că, probabil, şeful PSD se uită „prea des la filme cu mafioţi“.

Întrebat de ziarişti dacă e adevărat că a ameninţat-o pe premierul Dăncilă atunci când i-a cerut demisia, Iohannis a spus: „Ameninţare? Eu nu îmi permit să ameninţ pe nimeni, ar fi o atitudine primitivă. Eu m-am referit la demisie. Dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi, e problema sa”, a declarat Iohannis la Sofia, unde participă la Consiliul European.

Şeful statului a criticat dur şi o altă declaraţie a lui Dragnea, care sugera că România trebuie să aleagă între SUA şi UE.  

„Politica externă a României se bazează pe trei piloni: parteneriatul cu SUA, NATO şi UE. Relaţia transatlantică este vitală. Noi nu intrăm într-o logică de adversitate cu Statele Unite, este un partener vital pentru noi. Uneori apar sincope, asta nu înseamnă că UE renunţă la relaţia de parteneriat cu Statele Unite. Îmi displace profund că sunt anumite persoane care încearcă să inducă ideea că trebuie să alegem între Statele Unite şi UE. Nimic mai fals. Noi, românii, am ales şi Statele Unite şi UE“, a completat Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite