Iohannis: Nu cred că cineva va solicita revocarea şefei DNA. Mă bazez pe informaţii. Sunt foarte mulţumit de activitatea şefilor DNA şi DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi FOTO David Muntean/Adevarul
Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi FOTO David Muntean/Adevarul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nu există niciun demers în sensul revocării procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în contextul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, evaluează activitatea procurorului-general, dar şi a şefilor DNA şi DIICOT. Întrebat pe ce se bazează când spune că nu există niciun demers de revocare a procurorilor-şefi, Iohannis a răspuns: „Pe informaţii“.

„Una la mână: sunt foarte mulţumit de activitatea procurorilor-şefi de la DNA şi de la DIICOT. Doi: sincer, nu cred că cineva va solicita aşa ceva ( demisia procurorilor-şefi - n.r.)“, a spus Iohannis, întrebat dacă se aşteapta ca Ministrul Justiţiei să ceară revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţie, după decizia CCR care a stabilit că procurorii DNA şi-au depăşit atribuţiile când au anchetat celebra OUG 13. ”Trebuie luată ca atare decizia, studiată motivarea şi aplicată în continuare. În rest, nu cred că trebuie luate măsuri administrative”, a spus preşedintele despre decizia CCR.

Întrebat pe ce se bazează când spune că Ministrul Justiţiei nu va solicita revocarea procurorilor-şefi, Iohannis a răspuns: „Pe informaţii. Nu există niciun demers în sensul revocării. Eu nu vorbesc despre speculaţii, ci despre fapte. Eu am spus că nu cred că va solicita cel care trebuie conform legii să o facă această măsură“. 

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că ministrul Justiţiei nu i-a cerut demisia la întâlnirea pe care au avut-o miercuri, iar discuţia a fost "foarte clarificatoare şi pozitivă, ceea ce este un fapt bun”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite