Iohannis îi întoarce pe primari împotriva lui Dragnea. Lista promisiunilor făcute şi nerespectate de PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea, doi politicieni care au ajuns să se atace zilnic. FOTO Mediafax
Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea, doi politicieni care au ajuns să se atace zilnic. FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că guvernele PSD din ultimii doi ani au luat mai multe măsuri împotriva primarilor din România, acesta prezentând câteva exemple.

„Lucrurile se mişcă foarte repede şi foarte bine (n.r.- în cadrul administraţiilor locale). Pentru acest lucru meritaţi felicitări. Din păcate, nu peste tot se mişcă lucrurile bine. Oricât de bun ar fi un primar, el nu poate fi singur. Trebuie să interacţioneze cu Consiliul local, cu alţi primari, dar şi cu Centrul“, a declarat Klaus Iohannis, la o reuniune cu primarii de municipii din România

Apoi, şeful statului s-a lansat într-un atac dur la adrea guvernelor PSD din ultimii ani, amintind faptul că nu s-a făcut nici Legea descentralizării, dar nici nu s-a găsit o soluţie în ceea ce priveşte suplimentarea banilor pentru primării, cu toate că a fost redus impozitul pe venit de la 16% la 10%. 

„Primarii vor să se mişte, Guvernele sunt mai reticente. Această reticenţă e uneori frustrantă. Ca să amintesc doar câte promisiuni care au rămas pe hârtie: descentralizarea. Vi s-a promis, nu s-a realizat. A doua chestiune: banii. Nu doar că nu vi s-a dat o bază mai mare, dar acum s-a făcut aşa-zisa reformă în domeniul fiscal. O mare păcăleală. Comunităţile locale au pierdut de acolo. Au existat promisiuni că aceste pierderi vor fi compensate. În cea mai mare măsură promisiunea nu a fost îndeplinită. Nu se ma poate continua aşa. Această veşnică ţopăială fiscală nu e doar de prost gust, ci şi de rău-augur“, a mai spus preşedintele.  

Spre final, şeful statului a considerat că Guvernul Dăncilă e un „accident“ şi trebuie înlocuit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite