Iohannis, despre Ionescu Quintus: Un om de stat demn şi responsabil, senin, cu spirit moderat şi profund devotat ţării sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Mircea Ionescu Quintus. FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis şi Mircea Ionescu Quintus. FOTO Presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit „cu profundă durere şi tristeţe vestea morţii“ lui Mircea Ionescu Quintus, despre care a afirmat că a fost un „om de stat demn“, cu „spirit moderat“ şi devotat ţării.

„Ne-am despărţit astăzi de un adevărat senior al politicii româneşti, domnul Mircea Ionescu-Quintus. În ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a rămas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat şi pe care l-a servit fără încetare.Domnului Quintus îi datorăm multe lucruri bune din viaţa noastră publică, dar mai ales contribuţia la revigorarea unei doctrine democratice în anii ’90 şi la dezvoltarea unei culturi a dialogului, civismului şi integrităţii actului politic“, a transmis Klaus Iohannis prin intermediul unui comunicat de presă. 

Liderul de la Palatul Cotroceni a subliniat că Ionescu Quintus a fost un „om de stat demn“, moderat şi devotat ţării sale. 

„Aşa a fost domnul Quintus şi aşa ne vom aduce aminte de Domnia sa: un om de stat demn şi responsabil, senin, cu spirit moderat şi profund devotat ţării sale. Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, însă moştenirea sa politică va rămâne pentru noi o profesiune de credinţă. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în mesajul Preşedintelui Klaus Iohannis“. 

Totodată, Preşedintele României a transmis familiei Ionescu-Quintus o scrisoare de condoleanţe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite