Iohannis îi cere din nou demisia lui Dragnea: Nici nu trebuia să ajungă în funcţie. Acest tip de circ cu victimizări nu face bine democraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, faptul că Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, trebuia să demisioneze din această funcţie din momentul în care a început să aibă probleme cu legea

„Este greşit ca în conducerea statului să ajungă oameni cu probleme penale, fiindcă acesta este rezultatul. Ei ajung acolo şi vor să-şi apere pielea proprie, nu pielea românului şi atunci apar astfel de situaţii de tip circ, când oameni în toată firea vin şi statuează prostii de tipul statului paralel, se victimizează şi aşa mai departe, când de fapt scopul lor este doar de a-şi proteja propria persoană”, a afirmat preşedintele.

Klaus Iohannis a fost întrebat şi despre ceea ce s-a întâmplat în faţa sediului DNA marţi seara, când Liviu Dragnea a mers să fie înştiinţat despre sechestrul pe averea sa. ”M-aţi întrebat dacă am asistat la acel circ din faţa DNA. Nu m-am uitat expres, dar a fost atât de evident în toată media încât nu a putut fi evitat. Eu cred că este clar că trebuie să demisioneze. Trebuia să nici nu ajungă acolo, nu să demisioneze. Însă cred că acest tip de circ, cu victimizări şi aşa mai departe, nu face deloc bine democraţiei”, a subliniat preşedintele.

Întrebat despre cum se vede în afara României această situaţie, Klaus Iohannis a precizat: ”Vă închipuiţi ce întrebări interesante primesc de la ceilalţi şefi de stat cu care mă văd săptămânal în diferite locuri. Lumea nu poate înţelege cum s-a putut ajunge aici şi e destul de greu de explicat cum de românii tolerează o astfel de abordare în fruntea statului”.

Chestionat dacă se simte stânjenit, Iohannis a replicat: ”Nu mă simt stânjenit, pentru că eu reprezint România şi reprezint toţi românii şi sunt mândru că reprezint România şi nu pot să evit aceste întrebări şi chiar dacă găsesc explicaţii care ţin de statul de drept şi felul cum vedem noi statul de drept, totuşi e neplăcut să te întrebe cum e posibil ca numărul doi şi numărul trei din stat să fie implicaţi în cercetări penale”.

Este o glumă destul de proastă asta cu statul paralel 

Preşedintele Klaus Iohannis spune, întrebat despre statul paralel, că speră ca românii să înţeleagă că nu există.  "Este o glumă destul de proastă asta cu statul paralel şi sper să înţeleagă şi românii că nu este niciun stat paralel, dar există câteva persoane care vor să acapareze toată puterea şi pentru a face asta se victimizează", a declarat Iohannis, întrebat despre afirmaţiile lui Tăriceanu potrivit cărora şeful statului ar fi patronul.

"Există, într-adevăr, diferiţi centri care promovează concepte politice diferite şi dacă stăm să judecăm bine, atunci avem forţe politice care sunt la putere şi forţe în opoziţie, sunt diferenţe majore, dar nu înseamnă că este stat paralel", a mai afirmat Iohannis.

Întrebat dacă se teme de o eventuală suspendare a sa, preşedintele a spus că nu s-a temut niciodată şi nici nu se teme de suspendare, că nu există niciun temei pentru un astfel de demers şi că nici nu crede că românii ăşi doresc acest lucru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite