Iohannis, despre avizul negativ al CSM pe legile Justiţiei: Trebuie să le dea de gândit iniţiatorilor. Răspunsuri de tip „se opun reformei“ nu sunt adecvate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, referitor la legile Justiţiei, că în urma avizului negativ al CSM, ar trebui ca minnistrul Justiţiei să meargă „înapoi la text“ pentru că nu se poate merge cu „o reformă împotriva sistemului“.

„Una astfel de răspuns trebuie să dea foarte mult de gândit iniţiatorilor. Nu e vorba de răspunsul unor persoane din CSM. S-au făcut întâlniri cu aproape toţi magistraţii. Este rezultatul unui proces care a preocupat şi a jucat întreg sistemul de Justiţie. Răspunsuri de tip că «se opun reformei» nu cred că sunt adecvate. Trebuei mers înapoi la text. Este inimaginabil să se facă o reformă a sistemului împotriva sistemului“, a declarat Klaus Iohannis, aflat la Tallinn pentru o întâlnire informaă a Consiliului European.  

Mai mult, şeful statului a pledat pentru o nouă negociere în ceea ce prvieşte legiel Justiţiei. „Este nevoie de o nouă negociere a conţinutului cu sistemul de Justiţie. SUnt oameni bine calificaţi: cunosc sistemul, cunosc legile. Cred că înţelept ar fi să se revină la faza de discuţie cu sistemul.“, a mai spus Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite