Iohannis, despre apelul ambasadelor pe tema modificării legislaţiei penale: Au perfectă dreptate. Sper să se audă şi la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că este de acord cu apelul făcut de 12 ambasade către parlamentarii români în ceea ce priveşte schimbările la legislaţia penală. Liderul de la Palatul Cotroceni a subliniat că speră că au auzit şi cei de la PSD ceea ce spun ambasadele.

Şeful statului a fost întrebat ce părere are despre apelul făcut de 12 ambasade către parlamentarii români, apel în care le era solicitat celor din legislativ să nu facă schimbări ale legislaţiei penale care „ar afecta statul de drept“

„Au perfectă dreptate. E lucrul pe care l-am spus de multă vreme. Modificările trebuie să îmbunătăţească independenţa şi sistemul de Justiţie. Sper să se audă şi la PSD“, a declarat Klaus Iohannis.

Un număr fără precedent de state aliaţi şi parteneri internaţionali ai Românie, printre care SUA, Germania, Franţa sau Olanda, au tras un semnal de alarmă cu privire la modificările pe care Parlamentul urmăreşte să le aducă Codurilor penale.

Noi, partenerii şi aliaţii internaţionali ai României, facem apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei. România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale“, se arată în mesajul publicat de ambasadele celor 12 state.

Declaraţia este semnată în numele Belgiei, Canadei, Danemarcei, Elveţiei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Luxemburgului, Olandei, Norvegiei, Suediei şi Statelor Unite ale Americii, fiind publicată pe site-ul ambasadei SUA. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite