Iohannis: Atacarea redacţiei săptămânalului francez Charlie Hebdo, un act terorist crud şi laş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj în contextul atacului terorist care a avut loc la sediul publicaţiei franceze «Charlie Hebdo» din Paris.

Redăm integral textul mesajului:

„Atacarea redacţiei săptămânalului francez Charlie Hebdo reprezintă un act terorist crud şi laş. Îmi exprim compasiunea pentru familiile victimelor precum şi solidaritatea faţă de naţiunea franceză atât de lovită astăzi. Îi asigur pe toţi partenerii României de întregul sprijin în lupta împotriva terorismului şi a extremismului de orice fel. Comunitatea internaţională trebuie să aibă o atitudine fermă în faţa încercărilor teroriste de distrugere a statului de drept, de încălcare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. 

Libertatea de informare este un drept fundamental al omului. Atât toleranţa religioasă şi etnică, cât şi dreptul la libera expresie sunt fundamentele civilizaţiei moderne, construită pe principiile democraţiei”.

[<a href="//storify.com/julierosu/atentat-terorist-la-paris" target="_blank">View the story "Atentat terorist la Charlie Hebdo în Paris. Cel puţin 10 jurnalişti şi 2 poliţişti au murit" on Storify</a>]

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite