Imaginea zilei. Daniel Morar, la masă cu Florin Iordache. Explicaţiile celor doi.  A apărut o nouă poză, în care Iordache îi întinde nişte foi lui Morar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Iordache, Daniel Morar şi o doamnă     Sursă: Facebook/ Emanuel Ungureanu
Florin Iordache, Daniel Morar şi o doamnă     Sursă: Facebook/ Emanuel Ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook o poză în care judecătorul CCR Daniel Morar apare la masă cu deputatul PSD Florin Iordache, autorul celebrei Ordonanţe 13. Pe vremea când era şef al DNA, Daniel Morar era blamat constant de PSD. În ultima vreme, ca judecător CCR, Daniel Morar a susţinut mai multe decizii controversate adoptate de CCR pe sesizări legate de legislaţia penală.

UPDATE Judecătorul CCR Daniel Morar a declarat pentru Realitatea TV că „a fost o întalnire neprogramată, că nu s-au discutat teme de Justiţie şi nu e niciun motiv pentru speculaţii“.  Iar Florin Iordache a explicat pentru HotNews.ro ca s-a intalnit "întamplator" cu Morar, la restaurantul din Senat, iar întâlnirea a durat 30 de secunde. Curtea Consitutionala are sediul langa Senat, in Palatul Parlamentului.

„Am luat masa în restaurantul Senatului, iar la plecare, l-am văzut (pe Daniel Morar, n.r.) şi m-am oprit să-l salut. La nivel de 10 secunde, să saluţi o persoană pe care o cunoşti... Care e problema?”, a mai spus Florin Iordache pentru news.ro. 

UPDATE Jurnalistul Vlad Petreanu a publicat o nouă poză pe Facebook, în care Iordache îi întinde nişte hârtii lui Morar

”Discuţia a durat două, trei minute şi cu asta, basta. Este restaurantul Senatului, în care mâncăm în fiecare zi. El a deschis un dosar, dar credeţi-mă că nu am înţeles exact ce, nu deschid discuţii. Nu stiu, cert e că spunea că privea statutul magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale. Nu m-am uitat peste documente, pot să merg şi la testul poligraf”, a precizat Morar pentru News.ro.

morar

„Un fotograf amator a surprins astăzi un cadru care m-a umplut de emoţie. Daniel Morar, judecător la Curtea Constituţională, fost procuror şef DNA, schimbă cu gesturi largi reţete culinare cu deja celebrul «criminal în serie» al legilor Justiţiei, Florin «Ciordache». Sunt convins că oamenii sunt amici vechi, discutau despre reţeta de pus gogonele din Ardeal şi despre reţeta ghiveciului de praz culeasă de domnul Iordache din Caracal. Imaginile par a fi din Restaurantul Rustic plasat în zona Senatului României. Cum comentaţi frumoasa întâmplare?“, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Comisia pentru legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache (PSD), s-a întrunit joi pentru a discuta despre implementarea unei directive europene privind prezumţia de nevinovăţie a cetăţenilor. La acest document european, PSD şi ALDE au agăţat amendamente prin care se interzice orice comunicare publică referitoare la dosarele aflate în curs de urmărire penală şi de judecată. Şedinţa va fi reluată luni dimineaţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite