Ilie Sârbu a fost numit vicepreşedinte la Curtea de Conturi. Tăriceanu, supărat pe deputaţi: Domnule prim-ministru, este o dezordine generală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tăriceanu a ameninţat cu suspendarea şedinţei din cauza gălăgiei din Parlament FOTO Mediafax
Tăriceanu a ameninţat cu suspendarea şedinţei din cauza gălăgiei din Parlament FOTO Mediafax

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat, miercuri, cu largă majoritate, numirea senatorului PSD Ilie Sârbu la Curtea de Conturi. Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, i-a avertizat pe parlamentari că va întrerupe şedinţa dacă parlamentarii continuă să discute cu miniştrii, cerându-i premierului Victor Ponta să intervină.

Ilie Sârbu a fost numit vicepreşedinte la Curtea de Conturi, cu 280 de voturi „pentru“ şi 108 „împotrivă“.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că a votat împotriva numirii lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi. „Votez împotriva numirii lui Ilie Sârbu. Nu am nimic împotriva domnului Sârbu personal. Să nu înţeleagă nimeni că am ceva personal cu domnul Sârbu, dar cred cu toată respnsabilitatea că este o numire extrem de nepotrivită la Curtea de Conturi, sunt absolut convinsă că PSD ar fi avut resursă umană bună, de calitate, bine pregătită, tânără care să ocupe o funcţie la Curtea de Conturi“, a spus Gorghiu.

După încheierea discursului susţinut în plen de preşedintele Klaus Iohannis, mai mulţi parlamentari s-au apropiat de banca miniştrilor şi au început să discute cu membrii Executivului, fapt ce l-a deranjat pe Călin Popescu Tăriceanu. Pe lângă discursul prşedintelui, pe ordinea de zi mai figura şi numirea lui Ilie Sârbu în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi.

„Am o rugăminte la dumneavoastră - ştiu că după plecarea preşedintelui urmează inevitabil un moment de destindere. Aş ruga atât membrii Guvernului să ia loc în bancă şi să acorde audienţele la Guvern. Domnule prim-ministru, dacă îmi permiteţi, am o rugăminte, e o dezordine generală. Propuneţi-le colegilor să vină la audienţe la Guvern şi rugaţi şi membrii Guvernului să ia loc în bancă!“, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Văzând că parlamentarii nu răspund apelului său, preşedintele Senatului a ameninţat cu suspendarea şedinţei: "Să ştiţi că ridic şedinţa dacă nu se face linişte, îmi pare foarte rău, dar vă anunţ că ridic şedinţa!".

Senatorul PSD Ilie Sârbu declara, în urmă cu o lună, despre plecarea sa la Curtea de Conturi, că a amânat acest moment deoarece Victor Ponta avea nevoie de ajutorul său în Senat, însă acum lucrurile sunt pe "făgaşul normal", iar Mihai Fifor va putea să-i preia atribuţiile.

"E greu de spus de ce renunţ la politică după 23 de ani. Întotdeauna în politică se succed generaţiile şi am apreciat că este un moment în care pot să fac mai mult în altă parte.  La un moment dat, toţi trebuie să ne retragem, ştiţi cum e viaţa", a spus Sârbu.

Acesta a precizat că motivele plecării sale nu sunt legate de vreo supărare sau vreo neînţelegere cu Liviu Dragnea, aşa cum s-a speculat în presă.

"M-am gândit la acest domeniu nu de acum, din februarie se discută, dar tot am rămas, având Victor (Ponta - n.r) nevoie, am reuşit să ţin grupul compact. Acum lucrurile sunt pe făgaşul lor normal, la Senat nu cred că se poate întâmpla nimic, grupul e clădit foarte bine şi stabil. Altfel nu plecam", a adăugat Sârbu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite