Guşă, fostul strateg al lui Geoană: "Pentru cine moaş-ta pe gheaţă iei flegme?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozmin Guşă (dreapta), la o discuţie cu Mircea Geoană (stânga)
Cozmin Guşă (dreapta), la o discuţie cu Mircea Geoană (stânga)

Fostul strateg de campanie al lui Mircea Geoană, Cozmin Guşă, a spus într-un interviu pentru VoxPublica, că Ponta ia prea repede forma vasului în care stă şi acum a luat forma vasului baronilor care l-au adus la putere.

Guşă a mai spus, potrivit  sursei citate, că "oastea" lui Geoană care era gata de un nou partid a trecut, recent, în spatele lui Iliescu şi Năstase.

Despre Ponta

• "(...) eu l-am introdus în politică, eu l-am impus pe Ponta, eu eram secretar general şi l-am introdus în partid şi de acolo, la şefia organizaţiei de tineret. Eu eram secretar general şi organizam toată activitatea internă a partidului, el era şeful Corpului de Control, un om fără carnet de partid, care susţinea în fiecare zi că nu vrea să intre în partid. Ete, pe moaş-ta pe gheaţă, nu-ţi place ţie politica.(...) Pe Victor l-am introdus şi aicea şi l-am introdus în politică deşi el se izmenea că nu vrea. A vrut. Şi între timp i-a plăcut".

• (...) Ponta nu este nici corupt, nici prost, însă are o problemă: prea repede ia forma vasului în care stă. E fluid. A luat forma vasului baronilor care l-au adus la putere, uitând că a fost promovat în politică pentru că a venit cu un mesaj de reformă.

Despre partidului lui Geoană

• (...) nu are neapărat o oaste a lui, ci are o serie de oameni oportunişti care nu îşi mai găsesc locul în PSD şi au nevoie de un pretext ca să plece, au oameni care au o puternică antipatie faţă de Victor Ponta şi care de asemenea ar pleca şi e Mircea Geoană care era singurul care era această voce anti-Ponta.

• Iar rândurile acestei oaste de strânsură a lui Mircea Geoană s-au rărit în aceste zile de când într-un mod total spectaculos, dar cred, nepregătit, Năstase şi Iliescu au avut o atitudine anti-Ponta. Şi atunci oastea asta de strânsură a spus, dar parcă e mai bine cu acest cuplu bine sudat provenind din negurile timpului decât Geoană săracu.

• Aşa mulţi s-au mutat în spatele lui Iliescu şi Năstase, iar Geoană a rămas fără mare parte din susţinători.

Despre Geoană:

• Dar nu îl înţeleg, tu, Mircea Geoană, fost preşedinte de succes, câştigat alegeri, l-a bătut pe Iliescu, a câştigat alegeri europarlamentare, a câştigat alegeri parlamentare, dar le-a pierdut Miron Mitrea până dimineaţa, pentru că s-a dus să se culce şi a uitat că trebuie să stea să numere voturile, la prezidenţiale a câştigat în România, totuşi cu un partid în spate care l-a trădat, bă, ai studiat la Ecole Nationale d'Administration, ai căpătat titlul oficial de cel mai bun ambasador european în Statele Unite, cum suporţi tu, doar pentru dragul funcţiei de la Senat să flegmeze pe tine toţi baronii ăştia pe care tu i-ai făcut oameni pe mulţi dintre ei şi le-ai dat putere, fără să spui, băi, m-am săturat, plec singur. Ce-i asta?

• Dacă era o chestie explicită şi în urma umilinţelor la care a fost supus, masele de pesedişti veneau la Bucureşti să-şi strige revolta sau măcar 4-5 lideri vocali să vină să spună ceva, da, atunci era o motivaţie să spună, lupt pentru ceva. Dar aşa, pentru cine moaş-ta pe gheaţă lupţi şi iei flegme? Lupt pentru oameni! Da, dar oamenii nu sunt.

• Atunci ai imagine deja foarte proastă. Pare că te ţii de scaun cu amândouă mâinile ca să nu pleci doar ca să-ţi poţi negocia mai bine o plecare undeva. Nu ai dreptul, pentru că postul de preşedinte al Senatului nu este al tău. Este al partidului care astăzi nu te mai vrea.
• Eu pe Mircea nu-l recunosc deloc în aceste momente.

Despre UNPR:

• (...) PSD cu Vanghelie în Bucureşti este forţa doi sau trei. Astăzi în Bucureşti, forţa 1 în Bucureşti este UNPR. Fără dubiu. Onţanu-Piedone care repet, sunt doi oameni din PSD, care au toată reţeaua PSD, ei vor genera un val care face ca surpriza alegerilor locale din Bucureşti, la nivel de 2012 să fie UNPR.

• UNPR va avea cel puţin două primării, iar UNPR va avea în acest fel, majoritate în Consiliul General.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite